Maksim Krepo, golman Kanade (©AFP)
Maksim Krepo, golman Kanade (©AFP)

Amerima pol-pozicija: Odluka pala u 20. sekundi, mat od Mura (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.07.21. | 02:33

SAD dobile Kanadu sa 1:0 u poslednjem kolu Grupe B Gold kupa i sa prve pozicije se plasirale u četvrtfinale šampionata Severne i Srednje Amerike i Kariba (Konkakaf)

Mat posle 20 sekundi meča. Samo što je lopta krenula sa centra, fudbaleri SAD-a su napali Kanađane i postigli gol posle lepe akcije. Egzekutor je bio Šekil Mur, fudbaler Tenerifea, na asistenciju Sebastijana Lengeta.

Taj pogodak je bio jedini na meču u Kanzasu u poslednjem kolu Grupe B Gold kupa. Ameri su sa pol-pozicije prošli u četvtfinale šampionata Severne i Srednje Amerike i Kariba (Konkakaf), dok je mesto među osam najboljih izborila i Kanada posle trijumfa nad Haitijem i Martinikom u prva dva kola.

Izabrane vesti

Obe reprezentacije nisu kompletne. Većina selekcija na Gold kupu igra u kombinovanim sastavima. Za Kanađane nema Alfonsa Dejvisa iz Bajerna, Džonatana Dejvida iz Lila, nema ni golmana Crvene zvezde Milana Borjana. Amerima fale Kristijan Pulišić i mngogo drugi, pretežno su to igrači koji brane boje klubova u MLS-u.

U tako "šarenom" sastavu, jedan pogodak je odlučio pobednika. Nije bilo mnogo uzbuđenje posle tog prvog minuta. Amerima je to bio jedini udarac u okvir gola. Kanađani su u nastavku imali veći posed lopte, nekoliko solidnih prilika, ali nisu uspeli da ostanu neporaženi protiv komšija na stadionu Čildren Mersi park u Kanzas Sitiju. Najopasniji igrač kod Kanade bio je as Bešiktaša Kajl Larin, ali nije uspeo da zatrese mrežu kao na prethodna dva meča u grupnoj fazi.

Amerikanci u četvrtfinalu čekaju slabijeg iz meča Kostarike i Jamajke, selekcije koje su iz Grupe C izborili plasman u narednu rundu, dok Kanada čeka prvoplasiranog od ove dve reprezentacije.

GOLD KUP – 3. KOLO

Ponedeljak

GRUPA A

Gvatemala - Trinidad i Tobago 1:1 (0:1)

/Gordiljo 78 - Mur 12/

Meksiko - Salvador 1:0 (1:0)

/Rodrigez 26/

Nedelja

GRUPA B

SAD - Kanada 1:0 (1:0)

/Mur 1/

Martinik - Haiti 1:2 (0:1)

/Forčun 53 - Antoan 3, Ade 51/



tagovi

Gold Kupreprezentacija SADReprezentacija Kanade

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara