Detalj sa meča (Reuters)
Detalj sa meča (Reuters)

Opasne klince ima Amerika, nadoknadili su Kanadinih pet golova ali im je falio još jedan (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.07.21. | 06:03

Martinik deklasiran

Kanada je Martiniku i Haitiju dala po četiri komada, pa su i Amerikanci morali da odgovore. U drugom kolu grupne faze Gold kupa su pregazili Martinik sa 6:1 i ’nadoknadili’ onu minimalnu pobedu protiv Haitija.

Očekivano, SAD i Kanada su prošli u nokaut fazu pa će u međusobnom duelu u poslednjem kolu odlučiti o pobedniku grupe. Amerikanci su protiv Martinika jurili pobedu od šest golova razlike kako bi sa boljom gol razlikom dočekali duel sa Kanadom i u tom slučaju bi im odgovarao i remi. Uspeli su da daju šest ali i da pobede ’samo’ pet razlike pa sada oba tima imaju istu gol-razliku. Međutim, Kanađani su dali jedan gol više pa im u poslednjem kolu odgovara nerešen ishod i Ameri će morati da jure pobedu.  

Izabrane vesti

Amerikanci su na Gold kup doveli praktično B tim. Gomila maldih igrača uz ponekog iskusnog iz MLS lige ili iz Evrope. Nedostaju im prve zvezde poput: Zeka Stefena (Mančester Siti), Deandrea Jedlina (Galatasaraj), Džona Bruksa (Volfzburg), Seržinja Desta (SAD), Brajana Rejnoldsa (Roma), Vestona Mekenija (Juventus), Tajlera Adamsa (Lajpcig), Junusa Muse (Valensija), Đovanija Rejne (Borusija Dortmund), Kristijana Pulišića (Čelsi), Timotija Vee (Lil), Konrada de la Fuentea (Marselj)...

Ipak, i B tim je pokazao da ima mnogo potencijala. Na poluvremenu su imali 2:0 ali su nastavili da jure pobedu od šest razlike. Kada je maldi napadač Dajk dao drugi gol na meču za 4:0 u 60. minutu, delovalo je da su Ameri nadomak cilja. Ipak, sve im je pokvario iskusni Emanuel Rivije. Nekadašnji špic Monaka i nJukasla je dao gol za Martinik iz penala u 64. minutu pa su Ameri opet bili na pola puta.

Iskusni Zardes je pogodio za 5:1, a mladi Đoakini dao i šesti gol u 90. minutu. Ipak, nije bilo dovoljno vremena da Amerikanci ostvare konačan cilj pa će protiv Kanada morati da jure pobedu za prvo mesto.

GRUPA B

Petak

Haiti - Kanada 1:4 (0:1)

/Lambes 56 - Eustakio 5, Larin 51, 74 penal, Hoilet 79 penal/

Martinik - SAD 1:6 (0:2)

/Rivijer 64 penal - Dajk 14, 59, Kamij 23 autogol, Robinson 50, Zardes 70, Đoakini 90/



tagovi

Gold Kupreprezentacija SAD

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara