©MN PRESS
©MN PRESS

NAJAVA DANA (sreda, 4. mart): Zvezda Žocu na noge, Partizan čeka Trento, plus bitke Građana i Pevaca u FA kupu

Vreme čitanja: 4min | sre. 04.03.20. | 08:15

Pogledajte šta vas danas očekuje od sportskih događaja

ŠEFILD VENZDEJ – MANČESTER SITI, 20.45
(Fudbal, FA kup)

Šefild je u padu forme. Na deset prethodnih mečeva samo dva puta je pobeđivao, a poraz od Derbija u prošlom kolu je za ovaj tim treći na pet prethodnih susreta. Mančester je s druge strane u seriji od četiri vezane pobede od kojih je najznačajnija ona nad Realom u Ligi šampiona. Takođe, u poslednjoj deceniji Siti nijednom nije gubio od ovog rivala.

Izabrane vesti

TOTENHEM – NORIČ, 20.45
(Fudbal, FA kup)

Murinjov tim vezao je tri poraza. Najpre od Lajpciga u Ligi šampiona, a zatim od Čelsija i Vulverhemptona u prvenstvu. Pre toga nisu izgubili na sedam uzastopnih mečeva u svim takmičenjima. Norič koji je zakucan za dno tabele uspeo je da savlada Lester kod kuće u prošlom kolu (1:0) što mu svakako uliva samopouzdanje, međutim to mu je bila jedina pobeda na poslednjih pet utakmica. Pevci su Kanarince krajem januara na ovom stadionu dobili sa 2:1, a dobili su i šest od devet prethodnih odmeravanja.

LION – PSŽ, 21.10
(Fudbal, Kup Francuske)

Nema sumnje da je nedavna pobeda nad Juventusom za Lion veliki podstrek pred ovaj polufinalni kup susret, međutim u Ligi 1 ostvario je samo tri pobede na prethodnih sedam utakmica. PSŽ je s druge strane jedini poraz na deset prethodnih mečeva pretrpeo jedino od Dortmunda u Ligi šampiona, a u poslednjem prvenstvenom savladao je Dižon sa 4:0. Iako su pre mesec dana pregazili Lion u Parizu sa 4:2, Mbape, Kavani i kompanija prethodno septembarsko gostovanje u Lionu dobili su sa 1:0.

UTREHT – AJAKS, 20.45
(Fudbal, Kup Holandije)

Oba tima pretrpela su poraze u prošlom kolu. Utreht je neočekivano izgubio od fenjeraša Valvajka na gostovanju sa 2:1, dok je Ajaks pred svojom publikom poražen od drugoplasiranog AZ-a (0:2). Utrehtu koji je na petom mestu je ipak ovo bio jedini poraz na poslednjih devet mečeva u svim takmičenjima, dok je Ajaks izgubio tri od prethodnih pet. Tri od pet poslednjih međusobnih duela pripala su Ajaksu, a poslednja dva dobio je ubedljivo (4:0, 4:1). 

PAOK – OLIMPIJAKOS, 20.30
(Kup Gr
čke, polufinale, prva utakmica)

Vodeće sile grčkog šampionata jure finale nacionalnog kup takmičenja, Videli su se nedavno, a Olimpijakosu je bio dovoljan i minimalac za slavlje. Statistika je tom prilikom bila na strani PAOK-a, ali su svega dva udarca ovog tima išla u okvir gola rivala. Pre toga, odnosno u decembru na ovaj par došao je X, pri konačnih 1:1, pa treba očekivati tvrd meč s nešto više šansi na strani Olimpijakosa koji je u šesnaestini finala Lige Evrope nakon produžetaka potukao Tobdžije.

SPARTAK M. – CSKA, 17.30
(Fudbal, Kup Rusije, četvrtfinale)

Drugi deo prvenstva krenuli su na različite načine: Spartak je kao gost dobio gradski derbi sa Dinamom sa 2:0, dok je CSKA kiksirao kod kuće, remiziravši sa Uralom i to zahvaljujući golu u 90. minutu – 1:1. Kada se to uzme u obzir, kao i činjenica da se meč igra na stadionu Spartaka, domaćin je blagi favorit, iako na prvenstvenoj tabeli stoji dosta ispod CSKA.

OLBORG – KOPENHAGEN, 18.30
(Fudbal, Kup Danske, četvrtfinale)

Biće tvrdo, jer Olborg je kivan zato što ga je Kopenhagen pre samo koji dan u šampionatu savladao sa 3:2. Ipak, kvalitet je makar u neznatnoj meri na tasu gostujućeg tima, koji je odličan, među Dancima najbolji domaćin, ali i poprilično varljiv kada igra na strani. Imaju svega četiri pobede u gostima od početka šampionata, što ni sada ne treba zaboravljati.

FENERBAHČE – CRVENA ZVEZDA, 18.45
(Košarka, Evroliga)

Fenerbahče je rutinskom pobedom na gostovanju Valensiji došao u krug timova sa 12 pobeda, dok je Zvezda bez ikakve energije odigrala s Baskonijom i praktično sebe otpisala iz dalje trke za četvrtfinale. Kako je otkrio na konferenciji za novinare posle trijumfa nad Cedevitom Olimpijom Dragan Šakota izvesno neće putovati sa ekipom u Istanbul, a pitanje je da li će se u kombinaciji naći i Čarls Dženkins koji je bio na klupi protiv sastava iz Ljubljane. Sve to Željko Obradović će sigurno pokušati da upotrebi ne bi li slavili njegovi Kanarici.

MAKABI T.A. – EFES, 20.15
(Košarka, Evroliga)

Moglo bi ovde sve da pršti od koševa. Efes je svakako dokazao da mu ove sezone ravnog nema, ali ni Makabi nije naivan. Tel Aviv je najbolji tim Evrolige na svom parketu, a Efes je svakako uveren da Izraelcima može da pokvari tu statistiku. Očekujemo uzbuđenje, iako ga u decembru nije bilo pri Efesovih 99:79. 

PARTIZAN – TRENTO, 21.00
(Košarka, Evrokup)

Crno-beli će morati da idu na pobedu, jer bi im ona omogućila da u svakoj narednoj fazi takmičenja imaju prednost domaćeg terena, odnosno da eventualnu „majstoricu“ u četvrtfinalu, polufinalu i finalu igraju pred svojim navijačima. Protiv Trenta za Trinkijerijevu družinu problema ne bi smelo da bude. Videli smo još u Italiji da momci iz Beograda umeju i mogu da igraju protiv kluba sa severa Apeninskog poluostrva, koji do sada nije zabeležio nijednu pobedu u Top 16 fazi.

FOTO: MN PRESS


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara