Karlo Ančeloti i Džud Belingem (©Reuters)
Karlo Ančeloti i Džud Belingem (©Reuters)

Ančeloti: Hvala vam na kritikama; Belingem čini da zaboravimo da mu je 20 godina

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.10.23. | 22:28

"Igramo dobar fudbal, Real uvek igra dobar fudbal samo zavisi šta pod tim podrazumevate"

Bez obzira na učinak Barselone u gostima protiv Granade (nedelja, 21.00), Real Madrid će na reprezentativnu pauzu kao vodeći tim Primere. Sjajno su Madriđani odigrali protiv Osasune na svom stadionu i slavili 4:0 za 10. pobedu 11 utakmica ove sezone. Poraženi su samo od Atletika u gradskom derbiju (1:3), a nakon toga nanizali tri pobede u Primeri bez primljenog gola i savladali Napoli u gostima u 2. kolu Lige šampiona 3:2.

S osmehom na licu došao je Karlo Ančeloti posle pobede nad gostima iz Pamplone, istakao da su izvučene pouke iz tog susreta sa Atletikom i hvalio sjajnog Džuda Belingema koji je bio dvostruki strelac večeras, pa sada ima 10 golova u 10 utakmica ove sezone.

Izabrane vesti

"Čini nas da zaboravimo da mu je 20 godina. Veoma je zreo i brzo uči. Zadovoljan je, uživa u trenutku, ali i dalje čvrsto stoji na zemlji i pokazuje ozbiljnost i profesionalizam", istakao je Italijan.

Pohvale je dobio i Luka Modrić, koji je takođe pružio sjajnu partiju. Pominjalo se da je iskusni vezista nezadovoljan minutažom od početka sezone, ali i ukoliko je to tačno, protiv Osasune ga nije dekoncentrisalo.

"Luka je uvek isti kada su u pitanju kvalitet i posvećenost. Normalno da je dobio ovacije s tribina za ono što je danas pokazao, kao i za sve što je uradio za Real Madrid".

Osvrnuo se Ančeloti i na igru kompletnog tima.

"Dobro smo odigrali i kontrolisali utakmicu. Razliku je napravio prvi gol, koji nam je dozvolio da igramo sigurnije. U drugom poluvremenu smo iskoristili višak prostora koji smo dobili i rešili pitanje pobednika", objasnio je trofejni strateg.

Pod lupom na konferenciji za medije našao se i Rodrigo. Brazilac je ovaj put počeo na klupi i odigrao poslednjih dvadesetak minuta.

"Za vreme koje je proveo na terenu dobro je odradio svoje zadatke, trudio se da postigne gol... Nije bio starter jer smo hteli da uvedemo igrača drugačijih karakteristika i dobijemo na svežini".

Imao je Real probleme sa povredama na početku sezone, ali situacija je sve bolja.

"Možemo biti zadovoljni. Mendi je danas odigrao dobar meč... Sada ćemo probati da se dobro odmorimo i izbegnemo nove povrede tokom reprezentativne pauze. Onda nas čekaju tri teške utakmice (u gostima protiv Sevilje, Brage i Barselone)".

Navijači madridskog kluba koji su u subotu došli na Santijago Bernabeu, njih 71.000, zadovoljni su otišli kućama zbog odlične partije svog tima.

"Igramo dobar fudbal, Real uvek igra dobar fudbal samo zavisi šta pod tim podrazumevate. Večeras smo igrali dobro i sa loptom i bez nje. Čuameni je odigrao sjajan meč kao štoper... Od Atletika smo mnogo napredovali. Kritike su nam pomogle, tako da hvala vam na kritikama", našalio se Ančeloti sa novinarima.


tagovi

Karlo AnćelotiDžud BelingemReal Madrid

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara