Frenk Lampard i Karlo Ančeloti (©Reuters)
Frenk Lampard i Karlo Ančeloti (©Reuters)

Ančeloti hvali odbranu, Lampard tvrdi: Još uvek učimo

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.12.20. | 09:56

Everton je iznenadio Čelsi

Fudbaleri Evertona slavili su u 12. kolu Premijer lige protiv Čelsija kod kuće (1:0) i tako prekinuli strašnu seriju ekipe Frenka Lamparda. Malo ko je očekivao da će se Plavci na kraju spotaći na Gudison Parku, iako su se Karamele pokazale kao ozbiljna ekipa ove sezone. Povreda Hamesa Rodrigeza značajno je podigla šanse sastava iz Londona pred jučerašnje gostovanje u Liverpulu, ali su puleni Karla Ančelotija zahvaljujući pogotku Gilfija Sigurdsona na kraju izvojevali veliku pobedu.

Plavci su većim delom susreta kružili oko kaznenog prostora rivala, Maunt je pogodio prečku i stativu, Džordan Pikford je bio vrlo raspoložen, pa je domaćin izdržao, a posle utakmice iskusni Ančeloti imao je samo reči hvale za svoju odbranu, koja je odradila strašan posao protiv jednog od najpotentnijih napada lige.

Izabrane vesti

"Bili su nam potrebni ovakav nastup i ovi bodovi. Nastup je bio jako dobar. Ne možete pobediti Čelsi bez dobre igre. Defanzivno smo bili jako dobri. Nismo im dozvolili previše prilika. Mislim da smo bili jako dobro organizovani sa defanzivcima i vezistima. Tim se vrhunski borio", izjavio je italijanski stručnjak.

Ekipa sa Stamford Bridža je do susreta na Gudisonu vezala devet mečeva bez poraza u ligi, trijumf bi ih makar na kratko odveo na čelo tabele i stavio pritisak na Liverpul i Totenhem, ali Everton se isprečio. Frenk Lampard veruje da su njegovi puleni imali prilika da osvoje makar bod na gostovanju, a stao je i u odbranu golmana Eduarda Mendija, koji je skrivio jedanaesterac iz kojeg su Karamele stigle do trijumfa.

"Mislim da smo mogli da izvučemo nešto iz utakmice, ali nismo uspeli da dođemo do gola. Imali smo prilika da osvojimo makar bod, ali nismo bili na željenom nivou. Od kada smo primili gol našli smo se u problemu i nismo uradili dovoljno da ih slomimo. Eduard je bio fantastičan otkako je došao, ne mislim da je ovo bila samo njegova greška. Mentalitet čitavog tima nije bio dobar. Kada im date startnu prednost na ovom stadionu, jako je teško. Nismo to bili mi posle duže vremena", izjavio je trener Čelsija.

Posle odličnog starta sezone sastav iz Londona izrastao je u jednog od glavnih favorita za osvajanje titule, ali Lampard ne želi tu ulogu. Nekadašnji reprezentativac tvrdi da je njegovoj ekipi potrebno vreme.

"Uporno čitam kako imamo najjaču ekipu u ligi i nije mi baš jasno. Timovi koji su osvajali titule prethodnih godina imali su sastave prepune krila koje postižu veliki broj golova, dok smo mi tim u nastajanju. Imaćemo ovakve utakmice. Ne volim ih, ali moramo snažno da odgovorimo", izjavio je Frenk Lampard.

Čelsi već u u utorak gostuje u Vulverhemptonu (19.00), dan kasnije Everton u okviru 13. kola gostuje na King Pauer stadionu ekipi Lestera (19.00).


tagovi

Karlo AnćelotiFrenk Lampard

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara