Karlo Ančeloti (Reuters)
Karlo Ančeloti (Reuters)

Ančeloti odbio Inter zbog Milana: Nisam mogao da izdam navijače

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.06.21. | 18:45

Pre poziva Reala, šampion Italije video u trofejnom stručnjaku naslednika Antonija Kontea

Ušao je prošlog leta Everton sa Karlom Ančelotijem sa velikim ambicijama u prelazni rok, a potom i u premijerligašku sezonu. Krenulo je trijumfalno, nizale su se pobede, ali vrlo brzo su došli problemi, porazi, remiji, jalova igra i napadačka nemoć.

Posle sedam vezanih pobeda kojima je otvorena sezona (četiri prvenstvene, tri u Liga kupu), euforija je uzburkala misli Evertonovih navijača i usadila im ideju od plasmanu u Ligu šampiona. Ispostavilo se na kraju sezone, da je realnost bila tačno sredina premijerligaške tabele. Ančeloti je kao "nagradu" za razočaravajuću sezonu dobio poziv Florentina Pereza i nije mnogo razmišljao. Kada Real pozove jedini racionalan odgovor je "da", naročito kada ste nekoliko godina ranije ostavili ozbiljnu zaostavštinu na Santijago Bernabeu kao što je to učinio Italijan.

Izabrane vesti

Međutim, pre nego što je Kraljevski klub kontaktirao Ančelotija, javio se Inter sa namerom da ga učini naslednikom Antonija Kontea, tvrdi španski AS. Međutim, legendarni Italijan je bio iskren prema emisarima Neroazura..

"U Milanu sam postao veliki timski igrač i moje srce pripada njegovim navijačima. Ne mogu da ih izdam", rekao je Karleto.

Kada je osvajao trofeje sa Milanom, ukupno devet kao igrač i kada je isto to činio kao trener (jedan manje), nije mogao da zna da će upravo neraskidiva veza sa Milanom biti posredni faktor njegovog povratka u Real Madrid. Dva puta je bio šampion Evrope sa Rosonerima u igračkim danima, isto toliko puta kao strateg. U Realu je osvojio četiri trofeja za dve godine, donevši Blankosima toliko dugo čekanu "La decimu", jubilarni deseti naslov šampiona Starog kontinenta.

Ančeloti je uvek slovio za čoveka od poverenja, kako u Milanu, tako i u Madridu, klubovima koji su obeležili njegovu trenersku karijeru. Generalni direktor Hose Anhel Sančez kontaktirao je čelnike Evertona koji uprkos ugovoru do 2024. godine nisu želeli da mu stanu na put povratka u prestonicu Španije.

Zato su Karamele sada do kolena zagazili u potragu za njegovim naslednikom i kao prvi izbor pominje se doskorašnji trener Vulverhemptona Nuno Espirito Santo. Međutim, mediji u Italiji i Engleskoj, pre svih Kalčomerkato i Dejli Mejl pišu da je tim sa Gudisona na spisak kandidata uvrstio Andreu Pirla.

Nije se proslavio u Juventusu, osvojivši Kup i Superkup, ali je najbitniji pehar Serije A izmakao Staroj Dami posle devet dominantnih godina. Pirlo je dobio otkaz i ustupio mesto Masimilijanu Alegriju, a uprkos prilično teškoj početničkoj sezoni i na Čizmi postoje interesenti za njegove usluge, poput Sasuola i Verone. Iako Everton nije klub apetita ekvivalentnih Juventusovim, ne deluje realno da će se Karamele odlučiti za trenera koji iza sebe ima tek jednu sezonu u seniorskom fudbalu.

Provejava i ime Klaudija Ranijerija, ali ne zbog konkretnih kontakata sa Evertonom, već zbog činjenice da je posle isteka ugovora sa Sampdorijom postao slobodan agent.


tagovi

Karlo AnćelotiInterInter Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara