Andrej Ilić (©MN Press)
Andrej Ilić (©MN Press)

Andrej Ilić blista u Norveškoj, ali u centru pažnje je gol Mumbanje (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.09.23. | 21:28

Bivši napadač Javora i Napretka dao pet golova u poslednje tri utakmice Valerenge

Odličan je Andrej Ilić u letonskom RFS-u prethodne dve sezone, a po dolasku u Valerengu nije mu dugo trebalo da pokaže zašto su Norvežani letos platili nešto više od milion evra za transfer bivšeg napadača Javora i Napretka, poniklog u Partizanovoj školi. U poslednje tri utakmice čak pet puta je bio strelac.

Ovog četvrta dvaput je zatresao mrežu Bode Glimta, protiv kog je pogodio i pre četiri dana u prvenstvenom okršaju, ali ponovo to nije bilo dovoljno. Ponovo sa 4:2, samo ovaj put u gostima, slavio je Bode Glimt i plasirao se u finale norveškog Kupa, gde će se sastati sa Moldeom.

Izabrane vesti

Ilić je oba svoja gola dao glavom, na asistencije desnog beka Kristijana Borhgrevinka, međutim, potez utakmice pripada špicu gostujućeg tima, Farisu Mumbanji. Kamerunac je, takođe, bio dvostruki strelac, a istakao se majstorskim potezom u 86. minutu za 3:2. U stilu akrobate uhvatio je volej na centaršut sa leve strane i polumakazicama poslao loptu pod prečku.

Tačku na meč u petom minutu nadoknade stavio je rezervista Adam Sorensen, koji je na teren istrčao tek u 90. minutu, ali mu je i to bilo dovoljno za drugi pogodak u dresu Bode Glimta, koji je obukao prošle zime po dolasku iz Lingbija. Prethodno je precizan za goste bio i iskusni Ulrik Saltnes.

Što se tiče Ilića, pored tri gola u dva susreta sa Bode Glimtom, u strelce se upisao i dvaput protiv Alesunda pre desetak dana, tako da je ukupno gledao dao pet golova u šest nastupa za Valerengu. Početak iz snova za 23-godišnjeg Beograđanina.

KUP NORVEŠKE – POLUFINALE (JEDAN MEČ)

Sreda

Kjelsas – Molde 0:1 (0:1)

Četvrtak

Valerenga - Bode Glimt 2:4 (1:1)


tagovi

ValerengaBode GlimtNorveška 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara