Goran Pandev (©Reuters)
Goran Pandev (©Reuters)

Angelovski: Osporavan je Aleksandar Veliki, ali niko ne može da ospori Pandeva

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.11.20. | 21:44

Živa legenda makedonskog fudbala ispunila je san čitavoj naciji

Severna Makedonija je plasman na kontinentalno prvenstvo obezbedila pobedom protiv Gruzije u Tbilisiju (0:1) golom reprezentativne legende Gorana Pandeva. Selektor Igor Angelovski ispunio je misiju, premašio sva očekivanja i odveo Severnu Makedoniju na Evropsko prvenstvo, prvo u istoriji. Kapiten i najbolji strelac Severne Makedonije ispisao je istoriju makedonskog fudbala i digao čitavu naciju na noge. Goran Pandev je u 37. godini ostvario svoj san, ali i san cele generacije.

Na konferenciji za medije Igor Angelovski je počeo da odgovara na pitanja novinara pre nego što su ga njegovi puleni zalili vodom, skandirajući posle velike pobede.

Izabrane vesti

Hvala vam na čestitkama, ali trebalo bi da uputite čestitke mojim igračima. I ne samo onima koji su ovde. Jedan dečak večeras leži u krevetu, Enis Bardi. Kire, Krste i Buba nisu sa nama, ali su i oni deo uspeha. Makedonija je imala jednog heroja kojeg su osporavali - Aleksandra Velikog. Ali, niko ne može da ospori Gorana Velikog“, rekao je Angelovski.

Selekcija Makedonije će na šampionatu Evrope igrati u grupi C sa Holandijom, Ukrajinom i Austrijom, a reprezentativci će kao nagradu za najveći uspeh u istoriji državnog tima podeliti premiju od 3.000.000. evra.



tagovi

fudbal MakedonijaGoran PandevIgor Angelovski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara