Anhelinjo (Reuters)
Anhelinjo (Reuters)

Anhelinjo: Gvardiola mi ubio samopouzdanje, Nagelsman ga vratio

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.02.21. | 15:55

Španski bek igra sezonu života pod dirigentskom palicom talentovanog Nemca, posle frustrirajuće sage sa Pepom Gvardiolom

Od juniorskog tima Mančester sitija, preko Majorke, NAC Brede, PSV-a do seniorskog sastava Građana. Međutim, Anhelinju jednostavno nije bilo suđeno da uspe na Etihadu. Siti ga je prodao PSV-u za 5.000.000 vratio ga za 12.000.000, ali Pep Gvardiola u njemu nije prepoznao fudbalera koji je igrama ove sezone zavredio epitet jednog od najboljih u Bundesligi.

Izabrane vesti

"Pep mi je ubio samopouzdanje. Od mog povratka iz Ajndhovena u Siti, uspeo je da osudi moje nastupe u dve pripremne utakmice, a posle toga mi nije dao pravu šansu. Zato sam presrećan što sam u Lajpcigu i što sam bitan deo tima”, ispričao je Španac.

Prošle sezone mršavih 13 nastupa za Građane u svim takmičenjima i dve asistencije. Na zimu 2020. Se otisnu u Lajpcig i tada je počela Anhelinjova fudbalska revolucija. Do kraja sezone 18 utakmica, jedan gol i pet asistencija, u aktuelnoj takmičarskoj godini sakupio je osam pogodaka i 11 asistencija kroz 31 nastup u svim takmičenjima. Na pitanje da uporedi Julijana Nagelsmana pod kojim proživljava renesansu i igra fudbal karijere i Pepa Gvardiolu, Anhelinjo je nedvosmislen.

Jedan mi je povratio samopouzdanje i pustio me da igram. Drugi jednostavno nije.”

EREDIVIZIJA, 18.45: (3,30) GRONINGEN (3,40) FAJENORD (2,20)

Red Bul Lajpcig je pre nekih 13 meseci doveo Španca na pozajmicu sa pravom otkupa vrednu 2.000.000 evra. A kako se nametnuo kao najbolji igrač Bikova, klub nije oklevao da ga otkupi za 18.000.000 i potpiše sa njim ugovor do 2025. godine.

“U Lajpcigu sam osetio poverenje od prvog dana. Klub i trener su mi bili neverovatna odskočna daska. Srećan sam što mogu da igram konstantno u Lajpcigu.

Klub sa Red Bul arene nema zavidnu situaciju u Ligi šampiona posle poraza od Liverpula (2:0) u prvoj utakmici dvoeča, ali u Bundesligi kaska samo dva boda za Bajernom i nada se da pod komandom supertalentovanog stručnjaka Julijana Nagelsmana može da prekine osmogodišnju dominaciju Bavaraca.

“On može da trenira bilo koji tim, nema mnogo stručnjaka poput njega. Već sada upravlja kvalitetnim timom, ali zamislite šta bi tek napravio da ima još bolje igrače. Taktički, uvek pronađe odgovarajući ključ za protivnička vrata. Moramo da radimo naporno, da budemo fokusirani i dajemo odgovore na terenu. Videćemo kako će biti do kraja sezone”, zaključio je Anhelinjo.


tagovi

AnhelinjoRed Bul LajpcigPep Gvardiola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara