Andrea Anjeli (©Reuters)
Andrea Anjeli (©Reuters)

Anjeli brani Alegrija: Juventus odluke donosi na kraju sezone

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.10.22. | 21:55

"Ne radi se o jednoj osobi, U ovakvoj situaciji problem se odnosi na celu grupu", ističe predsednik Torineza

U teškom periodu nalazi se Juventus, a očekuje se da ceh plati Masimilijano Alegri. Kada nema rezultata, uglavnom je trener taj koji se prvi menja, ali izgleda da u Torinu imaju neku novu filozofiju.

Uprkos tome što je ekipa na osmom mestu Serije A sa tek 13 bodova iz devet kola i što posle četiri runde Lige šampiona ima samo tri boda, predsednik kluba Andrea Anjeli stao je iza svog stratega. Barem u javnosti...

Izabrane vesti

Uoči utakmice sa Makabijem iz Haife klub se oglasio porukom da podržava Alegrija. Po Anjelijevim rečima, ništa se nije promenilo uprkos porazu u Izraelu 0:2 i očajnoj partiji Stare dame.

"Ovo je jedno od najtežih večeri i perioda od kada sam predsednik Juventusa. Preuzimam svoju odgovornost. Sramota me je i izvinjavam se zbog onoga što se desilo danas. Ljut sam, ali znam da se fudbal igra sa 11 igrača, gubite i pobeđujete u grupi. Ne radi se o jednoj osobi. U ovakvoj situaciji problem se odnosi na celu grupu. Svi smo posramljeni i izvinjavamo se našim navijačima, jer znamo da ih je trenutno sramota da se šetaju ulicama", svestan je Anjeli veličine problema.

Pojedini italijanski mediji tvrde da Juventus ne želi da otpusti Alegrija zbog skupog obeštećenja u tom slučaju.

"Ne, ne, potpuno pogrešna informacija", tvrdi Anjeli i navodi:

"Ne može biti trenerova krivica ako ekipa nikoga ne može da pobedi. U Juventusu se odluke donose na kraju sezone. Uvek sam se protivio da razmišljam o otkazu u toku sezone i još je tako. Imamo grupu od 80-90 ljudi koji rade zajedno i potrebno je da ponovo nađemo pozitivnu energiju koja će omogućiti timu da pokaže svoje kvalitete".

Po rečima svog šefa, Alegri može biti bezbrižan, mada, biće veliko iznenađenje ukoliko narednih dana ne dođe do promene na Juventusovoj klupi.


tagovi

Andrea AnjeliJuventusMasimilijano Alegri

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara