Sami sebe desetkovali: Rumuni otpisali igrače iz Italije za baraž

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.03.20. | 20:54

Četvorica sa „čizme“ i jedan iz Liona skinuti sa spiska

Fudbalska javnost u Rumuniji ostala je u šoku. Fudbalski savez naše komšijske zemlje rešio je da na utakmicu baraža Lige nacija sa Islandom ide bez petorice igrača iz Italije i Francuske!

Sportisti koji nastupaju na „čizmi“ su u najvećem problemu, jer i ako im bude dopušteno da izađu iz zemlje, moraju da provedu 15 dana u karantinu. Islanđani su napravili neviđen potez: svoju dvojicu fudbalera iz Italije, Emila Halfredsona iz Padove i Birkira Bjarnarsona iz Breše, uspeli su da dovedu u zemlju i da ih odmah stave u karantin.

Izabrane vesti

U čemu je lukavstvo? Igrači će biti propisanih 15 dana u karantinu, koji im ističe 25. marta. A, utakmica sa Rumunijom je dan kasnije! To znači da će Islanđani biti kompletni.

A, Rumuni? Oni su se zvanično odrekli petorice fudbalera koji nastupaju u Italiji i Francuskoj. I to nisu bilo koji igrači u pitanju, već su među njima Jonuc Radu iz Parme, Vlad Ćirikeš iz Sasuola, te Vasile Mogoš iz Kremonezea i Romario Benzar iz Peruđe, kao i Ćiprijan Tatarušanu, golman francuskog Liona.

Kako je objasnio predsednik FS Rumunije Razvan Burleanu, to je bila odluka koja je morala da se donese.
Prvo i osnovno, nama je zdravlje igrača na prvom mestu. Zato nećemo zvati na utakmicu petoricu fudbalera, na koje ionako ne bismo mogli da računamo za meč“, rekao je Burleanu.

On je dodao da je spreman i za opciju da cela reprezentacija odustane od puta na baraž.
Ako bude postojao i najmanji rizik po naše igrače, nećemo ići na Island. Spremni smo za svaku opciju i pratimo šta se dešava u Evropi“, poručio je Burleanu.

Činjenica da pojedine reprezentacije moraju da se odreknu pojedinih igrača zbog virusa korona zaista ne deluje kao fer opcija, tako da deluje kao najrealnija varijanta da se i utakmice baraža odlože.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara