Nedved, Anjeli (©Reuters)
Nedved, Anjeli (©Reuters)

Anjeli i kompletna uprava Juventusa podneli ostavke!

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.11.22. | 21:31

Senzacionalna vest iz Torina

Eksplozija u Torinu - kompletan upravni odbor Juventusa na čelu sa predsednikom Andreom Anjelijem podneo je ostavku!

Kako je prvi objavio novinar italijanske verzije portala Gol, Romeo Agresti, a ubrzo zatim potvrdili italijanski Skaj, zajedno sa najpoznatijim insajderom Đanlukom di Marciom i ostalim medijima na Čizmi, kompletan upravni odbor doneo je odluku da podnese neopozive ostavke! Od predsednika Andree Anjelija, preko potpredsednika Pavela Nedveda, do svih ostalih članova Borda direktora. Svoje pozicije napustili su još generalni direktor Mauricio Arivabene, te članovi Borda direktora, Lorens Debru, Masimo dela Rađone, Ketrin Fink, Danijela Marilungo, Frančesko Ronkaljo, Đorđo Takija i Suzan Kivud. Vest koja se poput munje proširila svetskim medijima u međuvremenu je i zvanično potvrđena saopštenjem Upravnog odbora, međutim, u njemu se ističe zahtev da generalni direktor Mauricio Arivabene ostane na svojoj funkciji, preneo je Skaj.

Izabrane vesti

Razlog ostavki navodno su finansijske malverzacije u periodu od 2018. do 2020. godine zbog kojih je torinsko tužilaštvo leta 2021. pokrenulo istragu, a koje su dovele do rekordno lošeg poslovanja kluba za takmičarsku 2021-2022. godinu, odnosno gubitka 254.300.000 evra.

O finansijskim gubicima trebalo je da se raspravlja na sastanku klupskih akcionara, ali je on dvaput odlagan. Prvobitan datum bio je 23. novembar, pa današnji dan, 28. novembar, a potom je, pre nekoliko dana, pomeren na 27. decembar.

Novonastala situacija značiće kraj vladavine porodice Anjeli u Juvnetusu. Andrea je bio četvrti predstavnik čuvene italijanske familije na čelu kluba - posle dede Eduarda, strica Đanija i oca Umberta - a izabran je maja 2010. godine. Od tada je Stara dama devet puta bila šampion Italije, ali je posle godina dominacije zapala u krizu i tron prepustila Interu, pa Milanu. Pritom, trofej Lige šampiona i dalje je nedostižan od 1996. godine, kada su se Torinezi drugi put u svojoj istoriji popeli na krov Evrope.

Burni dani predstoje klubu čiji su članovi srpski reprezentativci Dušan Vlahović i Filip Kostić. Promena rukovodstva ne bi trebalo da utiče na igrače, ali sigurno je da će ova vest odjeknuti i u Kataru, gde će naši fudbaleri u petak igrati protiv Švajcarske za prolaz u osminu finala Svetskog prvenstva. Ne bi valjalo da im ovakve stvari poremete koncentraciju uoči izuzetno važne utakmice.

Anjelijev odlazak iz Juvnetusa dovšeće i do promene na mestu predsednika Evropske asocijacije klubova (ECA), na kojoj je bio od 2017. godine, kada je nasledio Karl-Hajnca Rumenigea, koji je predvodio organizaicju od njenog osnivanja 2008. godine.


tagovi

Andrea AnjeliJuventusPavel Nedved

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara