(©AFP)
(©AFP)

Anderlehtu preti bankrot zbog korone: Igračima plate 2.353 evra... bruto

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.03.20. | 20:23

Teška situacija u Briselu

Dalo se pretpostaviti čim je postalo jasno da će se utakmice odlagati širom Evrope. Samo se čekalo da vidimo ko će prvi da nagrabusi. Nije se to još desilo, ali izgleda da Anderlehtu opasno gori pod nogama. Nekoliko sati nakon što se saznalo da je klub otpustio pomoćnog trenera Para Zaterberga, inače klupsku legendu, izvršni direktor kluba iz Brisela Karel van Etvelt otvoreno priznaje da Anderlehtu preti bankrot ako situacija sa korona virusom potraje.

Stoga i nove mere u Briselu. Nešto nalik primeru u Norveškoj, pisali smo vam već o tome, u Belgiji će zaposlene, računamo tu i igrače, privremeno proglasiti tehničkim viškom. To znači da će igrači u narednom mesecu primiti maksimalno 70 odsto od prosečne plate. S tim da je gornja granica 2.353,21 evra. I to bruto! S tim novcem u gradu poput Brisela – i na nivou na koji su fudbaleri navikli – teško da je moguće preživeti, ali igrači svakako imaju nešto upšteđevine. Njihova žrtva omogućiće ostalim zaposlenima da dobiju nešto više, maksimalno do 2.754 evra mesečno, opet bruto.
Korona virus na naše živote ima uticaj bez presedana. Anderleht ne može da pobegne posledicama pandemije. Naš klub je dužan da zbog velike neizvesnosti oko prihoda, a sve dok mere vlade ograničavaju normalno funkcionisanje, ograniče troškove koliko god je moguće. To zahteva i fleksibilnost svih zaposlenih... Klub je izabrao da solidarno podeli žrtvu na sve. Svako će učiniti svoje... Anderleht je klub koji je tokom istorije nailazio na mnoge nedaće i sve ih je prevazilazio... Pobediće i sada“, navodi se u saoštenju kluba uz napomenu da će neki zaposleni već koliko sutra biti otpušteni.

Izabrane vesti

Dodaje se i da će dogovor sa igračima biti postignut u naredna 24 časa s tim da niko iz svlačionice nije još želeo da govori o tome. Možda i zato što još ništa nije potpisano? Videćemo i kako će se situacija odraziti na slučaj Dejana Joveljića, koji u Briselu igra kao pozajmljeni fudbaler Ajntrahta, ali mu Anderleht isplaćuje celu platu.

Svakako, Anderleht nije u dobroj situaciji. Nedavno je otkriveno da je samo u prošloj sezoni klub poslovao sa 27.000.000 evra minusa. Ukupan dug je skočio na 95.000.000 evra.

(Foto: ©AFP)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara