Tijeri Anri (©Reuters)
Tijeri Anri (©Reuters)

Anri se nada preokretu protiv Olimpije, Njujork bez golmana i najboljeg strelca protiv Žinjakovih Tigrova

Vreme čitanja: 4min | uto. 15.12.20. | 23:25

Počinje finalni turnir Konkakaf Lige šampiona

Pandemija virusa korona prekinula je Konkakaf Ligu šampiona u martu, u trenutku kada su odigrana tri četvrtfinalna susreta elitnog takmičenja Severne Amerike, Centralne Amerike i Kariba. Tek u novembru posle brojnih odlaganja doneta je odluka da se završni turnir odigra na neutralnom terenu, na Eksplorija stadionu u Sjedinjenim Američkim Državama, domu Orlando Sitija i to u periodu od 15. do 20. decembra. Odigraće se ukupno sedam mečeva, tri revanš meča četvrtfinala, četvrti par odigraće samo jedan susret, slede po jedan polufinalni duel i veliko finale.

Tri ekipe su već u dobroj poziciji da izbore plasman među četiri najbolje, Olimpija iz Hondurasa je kao gost slavila protiv Montreal Impakta još u martu (2:1), Tigres je u Velikoj jabuci bio bolji od Njujork Sitija (1:0), dok je meksička Amerika kod kuće bila veoma ubedljiva protiv Atlanta Junajteda (3:0). Poslednji par četvrtfinala čine Los Anđeles FC i Kruz Azul, ova dva kluba je pandemija sprečila da odigraju prvi meč, pa će posle 90 minuta na Floridi biti odlučeno ko će u polufinale na boljeg iz duela Amerike i Atlante.

Izabrane vesti

U noći između utorka i srede na programu su dva duela četvrtine finala, ekipa Montereala će pokušati da nadoknadi minus iz prvog susreta sa Olimpijom (02.00), dok će sličan zadatak imati i ekipa Ronija Deile iz Njujorka protiv Tigrova iz San Nikolasa (04.30).

Izabranike Tijerija Anrija iz drugog najmnogoljudnijeg kanadskog grada čeka težak zadatak. Olimpija je kao gost na njihovom stadionu pre više od devet meseci slavila, iako su puleni jednog od najboljih francuskih napadača svih vremena bili daleko bolji rival. Uputili su 20 šuteva ka golu tima iz Tegusigalpe, imali čak 74 odsto vremena loptu u svojim nogama, ali je zahvaljujući golovima Bengtsona i Bengućea u prvom poluvremenu gost stekao lepu prednost, nadu je Montrealu dao nekadašnji vezista Intera Safir Taider golom na samom startu drugog dela igre, Alžirac je u međuvremenu napustio klub i karijeru je nastavio u Saudijskoj Arabiji.

Pred revanš u balonu u Orlandu Anri ne može da računa ni na Maksimilijana Urutija i Lasija Lapalainena, dok je klub odlučio da ne produži saradnju sa Bojanom Krkićem za narednu sezonu, pa je bivši igrač Barselone odlučio da ne igra za Impakt u Ligi šampiona. Dobra vest je što je za sudar sa Olimpijom spreman napadač Romel Kijoto, napadač iz Hondurasa će biti najveća pretnja po svoj nekadašnji klub, postigao je osam pogodaka i zabeležio šest asistencija u regularnom delu sezone u MLS ligi. Olimpija je opasna u kontri i ima nekoliko igrača koji mogu ozbiljno da priprete, pre svih napadača Justina Alroleda, a pred duel sa Montrealom upisali su osam ligaških pobeda.

Fudbaleri kanadskog sastava odavno su završili sezonu, pa su se par nedelja trudili da održe ritam pred susret sa Olimpijom. Anri je svestan da neće biti lako.

"Da li je lako? Nije, ali tako stoje stvari i ne možemo da se žalimo. Moramo da idemo dalje. Ove godine smo se trudili da ostanemo fokusirani na stvari koje možemo da kontrolišemo, a ponekad je i to bilo teško. Ali ovde smo da bi dali sve od sebe. Biće to teška utakmica protiv ekipe koja je fizički jako dobra, direktna", izjavio je proslavljeni francuski fudbaler pred važan meč u četvrtfinalu Konkakaf Lige šampiona.

Pobednik dvomeča između Montreala i Olimpije u polufinalu će igrati sa boljim iz duela Njujork Sitija i Tigresa, Meksikanci su 12. marta slavili na Jenki stadionu golom Eduarda Vargasa u trećem minutu sudijske nadoknade. Bili su Andre-Pjer Žinjak i drugovi daleko bolji rival pa su na kraju i zasluženo izvojevali trijumf na gostovanju.

Andre-Pjer Žinjak (©Reuters)Andre-Pjer Žinjak (©Reuters)

Bivši trener Seltika Roni Deila neće moći da računa na najboljeg strelca Ebera, dok protiv Tigresa neće nastupiti ni prvi golman ekipe Šon Džonson, koji je bio u kontaktu sa trojicom fudbalera koji su zaraženi virusom korona, pa će među stative stati Luis Baraza. Norveški stručnjak najveće nade polaže u argentinski tandem koji čine bivši igrač Atalante Maksi Moralez i mladi napadač Valentin Kasteljanos.

Protivnik je sa razlogom favorit, ekipa koju predvodi bivši francuski reprezentativac Andre-Pjer Žinjak (11 golova na 17 nastupa ove sezone) je bila opasnija i u prvom meču, ali su u međuvremenu ostali bez strelca jedinog pogotka iz Njujorka, čileanski reprezentativac Edu Vargas otišao je u brazilski Atletio Mineiro. Tu su ipak i bivši vezista Sevilje Gvido Pizaro, nekadašnji meksički reprezentativac Havijer Akino, bivši fudbaler moskovskog Spartaka Rafael Karioka, kao i bivši igrač Fiorentine i Ajntrahta iz Frankfurta Karlos Salsedo, nekadašnji defanzivac Porta, Real Sosijedad i Espanjola Dijego Rejes. Odličnu ekipu na raspolaganju ima trener Rikardo Fereti, Tigrovi su sa razlogom jedan od favorita za osvajanje čitavog takmičenja, pa se očekuje da potvrde pobedu iz Njujorka i trijumfom na Floridi overe plasman u polufinale.

KONKAKAF LIGA ŠAMPIONA - ČETVRTFINALE (REVANŠI)

Sreda

02.00: (2.10) Olimpija (3.30) Montreal Impakt (3.30) /prvi meč 2:1/

04.30: (1.90) Tigres (3.40) Njujork Siti (3.80) /prvi meč 1:0/

Četvrtak

02.00: (3.25) Atlanta Junajted (3.40) Amerika (2.10) /prvi meč 0:3/

04.30: (2.75) Los Anđeles FC (3.30) Kruz Azul (2.40)

***kvote su podložne promenama



tagovi

KONKAKAF ligaNjujork SitiTigresOlimpijaMontreal ImpaktAndre-Pjer ŽinjakTijeri Anri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara