Ćavi (©Reuters)
Ćavi (©Reuters)

Anri: U Barsi bi proradio vulkan da Ćavi nije trener

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.10.22. | 13:40

Francuz pružio podršku nekadašnjem saigraču

Drugu sezonu uzastopno Barselona nije uspela da prođe u osminu finala Lige šampiona. Situacija u katalonskom velikanu je trenutno manje dramatična nego prošle sezone, ali pitanje je šta će se dalje dešavati pošto su predsednik Đoan Laporta i njegovi najbliži saradnici ozbiljno računali na finansijske bonuse od UEFA za pobede i učešće u nokaut fazi elitnog takmičenja.

Liga Evrope nije takmičenje koje može da zadovolji finansijske kalkulacije pravljene uoči sezone. Eventualni trijumf u njemu bi možda ublažio probleme i popravio uveliko poljuljan imidž Barselone, pa je svestan toga Ćavi već pričao o okretanju "B planu" i napadu na trofeje u svim takmičenjima u kojima njegov tim nastavlja sezonu (Primera, Kup kralja, Superkup Španije i Liga Evrope).

Izabrane vesti

"I dalje na stolu imamo mogućnost da osvojimo četiri pehara. Propustili smo priliku u najvažnijem takmičenju, Ligi šampiona, ali sezona je duga i moramo da se suočimo sa onim što nas čeka, moramo da nastavimo", izjavio je Ćavi.

Svestan pod kakvim se pritiskom nalazi njegov nekadašnji saigrač, Tjeri Anri pokušao je da ga zaštiti.

"Na kraju dana, rezultati su ti koji se računaju što smo i videli nedavno u Engleskoj, kada je otpušten Stiven Džerard. Ali, da je u ovom trenutku neko drugi trener Barselone, došlo bi do erupcije vulkana. Bilo bi mnogo gore nego što je sada... Pritom, protiv Bajerna je Levandovski imao veliku šansu, ali nije njegova krivica što nije iskorišćena. Protiv Intera je Damfris igrao rukom, ali ništa nije dosuđeno... U prvenstvu je Barselona druga, u trci je, ali kada si trener Barselone stalno si pod nadzorom javnosti i neko ti sudi, a Barselona se ove sezone ozbiljno kladila na Ligu šampiona i taj novac joj je bio potreban", zaključio je Anri, koji se ne tako davno i sam oprobao u ulozi trenera, vodeći Monako, ali se nije dobro proveo.



tagovi

ĆaviBarselonaTijeri Anri

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara