©Star Sport
©Star Sport

Antonić u klubu 150, samo dva igrača su više puta od njega oblačila dres TSC-a ali mu u Mozzart Bet Superligi nema ravnog

Vreme čitanja: 3min | uto. 09.04.24. | 16:41

Iskusni defanzivac je igrač sa najviše odigranih mečeva u elitnom rangu za tim iz Bačke Topole

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Bačke Topole)

Uoči meča između TSC-a i Čukaričkog obeležen je mali jubilej. Kapiten Topolčana, Goran Antonić, odigrao je protiv Novog Pazara svoju 150. utakmicu u dresu aktuelnog vicešampiona Srbije i tom prilikom mu je svečano uručena nagrada. Dres sa brojem 150 i njegovim prezimenom. Iskusni centralni bek je tako postao tek treći fudbaler sa minimalno tim brojem utakmica u dresu tima iz Bačke Topole, ispred njega su samo rekorder Saša Tomanović (183 utakmice) i Dejan Milićević (159) koji nisu više članovi kluba sa severa Srbije.

Izabrane vesti

Međutim, trenutni kapiten ekipe koju predvodi Žarko Lazetić je nosilac jednog drugog rekorda. Ako bi se gledale samo utakmice u Mozzart Bet Superligi, onda titula fudbalera sa najviše odigranih mečeva ide upravo njemu (136 utakmica), dok na drugo mesto dolazi Nemanja Petrović (123). Saša Tomanović je na poziciji broj tri, jer je u elitnom rangu dres Topolčana oblačio ukupno 107 puta.

Podsećanja radi, Goran Antonić je u Bačku Topolu došao 2019. odmah po plasmanu ekipe u elitni rang domaćeg fudbala. Prethodno je u Srbiji nosio dres komšijskog rivala, subotičkog Spartaka. On je ujedno i četvrti igrač sa najviše nastupa u istoriji Mozzart Bet Superlige (od 2006. do danas) sa 296 utakmica. To znači da bi vrlo uskoro mogao da stigne i do brojke od 300 mečeva u eltnom domaćem šampionatu. Ispred njega su Aleksandar Pejović (320), Vladimir Radivojević (357) i neprevaziđeni Janko Tumbasević, čijih 388 nastupa će teško bilo ko da prestigne u skorije vreme.

Fenomenalan je osećaj odigrati ovoliki broj utakmica za jedan klub u Srbiji, za ovu informaciju da imam najviše nastupa za TSC u Superligi nisam znao ali svakako imponuje kao i to da sam četvrti na večnoj listi po odigranim utakmicama“, naveo je Antonić u izjavi za Mozzart Sport.

Odmah po dolasku iskusni defanzivac je sa timom osvojio četvrto mesto u Mozzart Bet Superligi izborio kvalifikacije za Ligu Evrope. Zbog pandemije se igrao po jedan meč, a Topolčani su nakon gostovanja u Moldaviji igrali nominalno kod kuće protiv rumunskog FCSB. U rolerkosteru sa 12 pogodaka, u strelce se upisao i junak ove priče. Neverovatan duel za anale ostao je u posebnom sećanju i sadašnjeg kapitena TSC-a, a pored te utakmice izdvaja i okršaj sa Vest Hemom u Londonu, kao i derbi sa Partizanom odigran u prvom kolu prvenstva aktuelne sezone kada je postigao jedan od svojih šest pogodaka u redovima Topolčana. Tada je Goran Antonić razgalio publiku i doneo prednost svojoj ekipi, da bi Nemanja Stojić duboko u nadoknadi izvukao bod u trileru koji je okončan rezultatom 3:3.

Izdvojio bih utakmice protiv Steaue u Senti i protiv Vest Hema u Londonu, mada ne zaboravljam ni jednu jer je svaka utakmica posebna za sebe, drag mi je gol Partizanu na otvaranju sezone u Bačkoj Topoli“, naveo je Goran Antonić.

TSC je uspeo nešto što se retko viđa u domaćem fudbalu: da na tabeli razdvoji Crvenu zvezdu i Partizan. Posle prošlogodišnjeg istorijskog uspeha i titule vicešampiona, ove sezone sve miriše na to da će Topolčani da završe kao treći najbolji tim u Srbiji, što im garantuje plasman u grupnu fazu Lige konferencije, ako kojim slučajem budu eliminisani u plej-ofu Lige Evrope. Ne očajava niko u klubu što će kako stvari stoje završiti na poziciji ispod prošlosezonske.

Osećaj je odličan jer malo ekipa može da se pohvali sa tim da su uspeli da budu 2 u Super ligi, a super je bio osecaj igrati protiv svih ekipa u Evropi. Za sada smo treće mesto nadamo se da ćemo na kraju sezonu ostati na toj poziciji i izaći opet u Evropu, značiće nam dosta to iskustvo iz ove sezone, naročito kako smo posle tih utakmica dva, tri dana imali utakmice u prvenstu. Jeste bilo malo naporno ali smo uživali na svakoj utakmici“, rekao je za kraj Antonić.


tagovi

Goran Antonić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara