(©AFP)
(©AFP)

Arango drži Milionere u borbi za vrh

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.02.21. | 02:35

Tim iz Bogote na krilima ofanzivca stigao do pobede u 7. kolu

Miljonarios se ove sezone ozbiljno namerio na šampionsku krunu, međutim poslednja dva gostovanja i samo bod osvojen na njima doveli su tim iz Bogote u situaciju da na svom terenu imaju imperativ pobede u susretu sa Deportivo Pastoom, a važna tri boda čuvenom kolumbijskom klubu doneo je Kristijan Arango.

Domaćin je otpor rivala slomio tek u poslednjem minutu prvog poluvremena kada je Uribe iskoristio jedanaesterac nakon igranja rukom jednog od igrača gostiju. Gol zaostatka nije poremetio Deportivo koji se, takođe sa bele tačke, vratio u igru već u četvrtom minutu nastavka, a strelac za goste bio je Aponte.

Izabrane vesti

Ipak, nade tima iz Pastoa u završnici susreta srušio je raspoložemi Kristijan Arango. Ofanzivac Miljonariosa je vratio vođstvo domaćinu pogotkom u 68. minutu pretočivši akciju po desnom boku u treći gol od početka sezone. Isti igrač ujedno je i stavio tačku na susret kaznivši u sudijskoj nadoknadi potpunu ofanzivu rivala novim pogotkom za konačnih 3:1.

Mrlju na vrlo dobro veče tima iz Bogote u šestom minutu sudijske nadoknade predstavljalo je isključenje Vargasa posle nesmotrene reakcije, pa štoper Milionera neće biti u konkurenciji za važan suel sa Juniorom.

Miljonarios posle šest susreta ima četiri pobede uz po jedan remi i poraz, dok je Deportivo drugi put ove sezone ostao praznih šaka, uz pobedu i tri nerešene utakmice.

KOLUMBIJA - 7. KOLO

Utorak

Patriotas - Petrolera 3:1 (1:1)

Sreda

Onse Kaldas - Atletiko Nasional 0:1 (0:0)

Bukaramanga - Deportivo Pereira 2:0 (1:0)

Aguilas - Envigado 1:1 (1:0)

Četvrtak

Independiente Medelin - Čiko 1:0 (1:0)

CDP Junior - Deportivo Kali 1:2 (0:0)

Jaguares - CD Ekuidad 2:1 (2:0)

Miljonarios - Deportivo Pasto 3:1 (1:0)

/Uribe 45p, Arango 68, 90+4 - Aponte 48p/

Petak

02.05: (2,50) Amerika Kali (2,85) Santa Fe (3,05)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

MiljonariosKolumbija 1KolumbijaDeportivo Pasto

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara