(©Reuters)
(©Reuters)

Arapi letos "mučili" Osimena: Što sam više govorio “ne”, ponuda je bila sve veća

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.11.23. | 15:31

“To je bilo potpuno ludo”, kaže napadač Napolija

Prethodno leto je donelo revoluciju na svetskom fudbalskom nebu. Brojne velike zvezde su otišle u Saudijsku Arabiju, a veliki je broj onih koji su odbili da se presele na Bliski istok.

Jedan od njih je Viktor Osimen. Kada je Al Hilal tražio napadača, bacio je oko na Nigerijca koji je eksplodirao prošle sezone u dresu Napolija. Ponuda je stigla čak do 200.000.000 evra, a predsednik prvaka Italije Aurelio de Laurentis je odbio.

Izabrane vesti

Doduše, ko zna kako bi se sve završilo da je Osimen rekao “da” Saudijcima.

Da budem iskren, nisam ni pomišljao prošlog leta da odem iz Napolija, jer je klub želeo da ostanem. Ali, kada je stigla ogromna ponuda iz Saudijske Arabije, teško je bilo odbiti. Pričao sam čelnicima kluba i odlučio da odbijem”, pričao je Osimen u podkastu sa nekadašnjim reprezentativcem Džonom Obijem Mikelom.

Samo što je to tek pola priče…

“Tek onda je postalo ludo, jer što sam više puta rekao “ne”, to je ponuda koju sam dobijao postajala sve veća i veća. Nikako me nisu ostavljali na miru. Bio je u pitanju novac koji je mogao potpuno da mi promeni život. Ali, na kraju sam im rekao “Ljudi, odgovor je ne, ostajem u Napoliju”.

Osimen je, prosto, imao želju da nastavi da igra u Evropi.

“To mi je bio cilj. Pričao sam sa čelnicima Napolija i zajedno smo odbili ponudu. Nisam želeo da ljudi pomisle kako želim da odem. Bila je to dobra odluka za moju karijeru. Koliko god da igrate fudbal zbog novca, ima još mnogo stvari koje su bitne”.

Mikel, kao nekadašnji fudbal Čelsija, u podkastu je nagovarao Osimena da sledećeg leta potpiše za Plavce iz Londona.

Nemam omiljeni klub u Premijer ligi, ali imam kod kuće dva dresa: Čelsijev i Mančester junajteda. Većina mojih prijatelja navija za Čelsi, nekoliko za Junajted. Za svakog igrača iz Afrike engleska Premijer liga je najprimamljivije takmičenje. To je sjajna liga”, rekao je Osimen.


tagovi

Viktor OsimenNapoliSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara