Ilustracija
Ilustracija

Ararat uzeo važna tri boda, Lori nastavio s remijima

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.06.20. | 17:43

Dve utakmice odigrane danas u Jermeniji...

I dok čekamo da se one najbolje lige Evrope zahuktaju, ispratićemo šta se događa u manje poznatim prvenstvima. Ali, to ne znači da nije zanimljivo. Tako je upravo u Jermeniji, gde su danas odigrane dve utakmice. Lori i Širak su igrali 1:1 (1:0), dok je Ararat Jermenija dobila Alaškert u gostima sa 2:1 (1:0).

Ararat Jermenija je klub osnovan 2017. godine, ali za sada jaše na vrhu tabele. Danas je gostovao Alaškertu i uspeo da izađe kao pobednik rezultatom 2:1.

Izabrane vesti

Da će tako biti moglo je da se nasluti već u 11. minutu kada je Otubanjo pogodio, da bi Aleksandar Glišić doneo Alaškertu izjednačenje u 59. minutu utakmice. Odlučujući detalj bio je u 65. minutu kada je Lima iskoristio penal i tako gostima doneo važna tri boda.

Inače, pobedi Ararata raduje se i Sarajevo.

Naime, velike su šanse da će Sarajevo biti nosioc u prvom kolu kvalifikacija i tako dobiti nešto lakšeg protivnika. Ipak, još nekoliko stvari mora da se poklopiti da bi se to desilo. Kukeši u tom slučaju ne sme da bude prvak Albanije, a Alaškert ne sme da bude prvak Jermenije. 

U drugoj utakmici dana Lori i Širak su podelili bodove. Bio je domaćin nadomak pobede u ovoj utakmici jer je vodio od 37. minuta posle pogotka Šahinjana, ali je Kone doneo gostima izjednačenje i bod golom u 88. minutu.

Lori je tako zabeležio četvrti remi na poslednjih pet utakmica, pa imajte to u vidu kada sledeći put budete stavljali jermensku ligu na tiket.

JERMENIJA 1 – 21. KOLO

PLEJ-OF

Petak

Ararat Jerevan – Noa 0:0 (0:0)

Subota

Lori - Širak Gjumri 1:1 (1:0)

/Šahinjan 37 - Kone 88/

Alaškert - Ararat Jermenija 1:2 (0:1)

/Glišić 59 - Otubanjo 11, Lima 65pen/



tagovi

Jermenija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara