Arkadijuš Milik (©Reuters)
Arkadijuš Milik (©Reuters)

Arek Milik bi ekspresno mogao nazad u Italiju: Otkrivena otpusna klauzula

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.02.21. | 15:55

Marselj bi posle samo šest meseci mogao da ostane bez velikog pojačanja, ali bi povratio uloženi novac

Propatio je poslednjih šest meseci u Napoliju Arkadijuš Milik, ali izgleda da nema ništa protiv povratka na Apenine. Novu šansu u Seriji A mogao bi da dobije već narednog leta, kako u ugovoru sa Olimpik Marseljom ima otpusnu klauzulu od 12.000.000 evra.

Posle pola godine provedenih na marginama u klubu iz Napulja, agonija poljskog napadača okončana je u minulom prelaznom roku. Odbio je prošlog leta da produži saradnju sa klubom, pa je bio odstranjen iz ekipe: čak se nije našao ni na spisku registrovanih igrača za Seriju A i Ligu Evrope. U svojim redovima ga je početkom januara želeo i madridski Atletiko, ali je Aurelio De Laurentis tražio previše novca za ukus Jorgandžija. Umešao se u priču Olimpik Marselj, koji je na kraju preselio Milika u svoje redove na pozajmicu sa obaveznim otkupom za 8.000.000 evra, dok bi Napoli mogao da zaradi još 4.000.000 na ime bonusa.

Izabrane vesti

Kalčomerkato otkriva i da se u njegovom ugovoru krije klauzula, prema kojoj bi već narednog leta mogao da promeni sredinu. Možda je bojazan od povreda, koje su značajno omele uspon snažnog golgetera, naterala kluba sa Velodroma da se obezbedi, pa bi u ekspresnom roku mogla da povrati uloženi novac.

Pored Atletika, interesovanje za Milika pokazali su i Juventus i Roma. Bjankoneri i Vučica će i u letnjem prelaznom roku tražiti pojačanja za špic napada, pa bi Poljak mogao da bude dostupan za sasvim prihvatljivu sumu. Pritom u ugovoru nema nikakvih restrikcija povodom potencijalnog povratka na Apenine.

Milik je pažnju na sebe skrenuo igrama u dresu Ajaksa, najpre kao pozajmljni fudbaler Bajera iz Leverkuzena. Otkupili su ga Kopljannici za 2.800.000 evra leta 2015. godine i napravili sjajan potez. Posle 47 postignutih golova u velikanu iz Amsterdama, prodat je Napoliju za 35.000.000 evra. Česte povrede dovele su do toga da ne ispuni očekivanja u Italiji, ali je na 122 nastupa uspeo da upiše 48 pogodaka. Sada karijeru pokušava u Francuskoj da vrati na pravi put, ali bi sudbina ubrzo mogla da ga odvede sa Velodroma i vrati na Čizmu.



tagovi

Arkadijuš MilikMarseljNapoliRomaJuventus

Obaveštavaj me

Juventus
Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara