Arena Sport kupila Špance, Portugalce i produžila Ligu šampiona

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.06.20. | 16:01

Širi se ponuda jednog od najvećih regionalnih “igrača”

Godinama traje tržišna trka dve najveće sportske televizije na ovim prostorima Arene Sport i Sport kluba na kojima se emituju skoro svi najvažniji sportski događaji na svetu.

Iz televizije u vlasništvu Telekoma Srbije sada stiže potvrda da su odneli još jednu važnu pobedu u trci sa najvećim konkurentom. Posle NBA lige, Arena Sport je Sport klubu preotela i prenose španske Primere i portugalske Primeire. A blindirala je i svoje najvrednije vlasništvo – Ligu šampiona.

Izabrane vesti

Već od sledećeg leta će nova sezona portugalskog šampionata preći sa Sport kluba na Arenu Sport, a od leta 2021. se španska Primera seli na kanale Telekomove televizije. U razgovoru za Večernje novosti, Vladimir Lučić, koordinator za internet i multimediju "Telekom Srbija grupe” je potvrdio informaciju koju je MOZZART Sport ekskluzivno objavio 11. maja.

“Produžili smo ugovor do 2024. i uzeli kompletna prava za Ligu šampiona i Ligu Evrope, što znači da ćemo od jeseni 2021. u Srbiji, BiH i Crnoj Gori na našoj Areni emitovati sve utakmice ova dva prestižna takmičenja. Napomenuo bih i da za špansku ligu od sredine 2021. postajemo ekskluzivni emiteri za sve zemlje bivše SFRJ. Planiramo da značajno ojačamo Arenu sport u regionu. Takođe, što se tiče Lige Evrope i Lige šampiona i za gledaoce u Hrvatskoj uzeli smo najjači paket. Kod njih startujemo sredinom 2021. godine. Sa zadovoljstvom mogu da kažem da smo proširili poslovanje Arene sport i u Sloveniji, i to će uskoro moći da se vidi kroz saradnju sa telekomunikacinionim operaterima u toj državi. Napomenuo bih da smo pre godinu dana sa NBA potpisali ugovor o saradnji na šest godina”, rekao je Lučić.

Od najinteresantnijih sportskih takmičenja, Arena Sport ima još prava na Superligu Srbije, Kup Srbije, KLS i Superligu u košarci, italijansku Seriju A (do leta 2021.), Jadransku ligu, francusku Ligu 1, špansko košarkaško prvenstvo, sve najbitnije rukometne događaje, argentinski šampionat, belgijsku Pro ligu… Sa druge strane, Sport klub se diči vlasništvom nad pravima prenosa za englesku Premijer ligu, Evroligu i Evrokup u košarci, špansku Primeru do leta 2021, rusku Premijer ligu, tursku Super ligu, brojne teniske turnire, Ligu šampiona za odbojkaše i odbojkašice, a očekuje se da ova televizija od Eurosporta preuzme i nemačku Bundesligu u fudbalu. 


tagovi

Arena sportSport Klub

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara