Lionel Mesi (©Reuters)
Lionel Mesi (©Reuters)

Argentina, Levante i Čitadela najisplativije opcije

Vreme čitanja: 4min | ned. 18.12.22. | 10:36

Mozzart daje najveće kvote na svetu

Nedelja je svanula i sluti na spektakl. Došao je i taj dan kada će biti poznat pobednik Svetskog prvenstva u Kataru. Argentina i Francuska naći će se u klinču na Lusail stadionu, a Mozzart je spremio najveću kvotu na svetu na slavlje Albiselesta, i brojne specijale...

Ne može da se kaže da je to neočekivano finale. Gaučosi su stigli u Katar kao aktuelni šampioni Kopa Amerike. U Lionelu Mesiju imaju vodećeg igrača koji će ući u istoriju kao jedan od najboljih fudbalera svih vremena, a jedino što mu nedostaje je trijumf na Mundijalu. To danas može da se promeni.

Izabrane vesti

Lionel Mesi je u prilici da se pridruži tradiciji velikih prethodnika. Godine 1978. upravo je Mario Kempes doneo Argentincima prvu svetsku titulu, Dijego Maradona je skoro sam predvodio selekciju 1986. do pehara i sada je na Lionelu Mesiju da pošalje čitavu naciju u kolektivnu ekstazu.

Međutim, zadatak u ovom finalu ne može biti teži. Francuska je aktuelan branilac svetske titule. Trikolori imaju priliku da posle Brazila 1962. postanu prvi tim koji je dva puta zaredom pokorio planetu. To bi bilo izvanredno dostignuće.

Pored centralnog događaja dana, Mozzart nudi promo kvote i na pobedu Levantea nad Eibarom u španskoj Segundi, kao i na trijumf Čitadele protiv Sudtirola. Duele iz Segunde i Serije B možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com, uz besplatnu registraciju.

ARGENTINA - FRANCUSKA (NEDELJA, 16.00), KEC 2,90

Reprezentacija Argentine zabrinula je navijače u prvom kolu, izgubivši senzacionalno 1:2 od Saudijske Arabije. Mundijal je za ekipu Lionela Skalonija mogao da se završi već u drugom meču, gde je meksički tim pružio žestok otpor, ali su Gaučosi uspeli su da probiju zid i potom protiv Poljske izborili nokaut fazu. Pobeda u grupi pomogla je Argentincima da izbegnu susret sa Francuskom u osmini finala. Umesto Trikolora, rival je bila Australija (2:1), sa kojom su se na kraju izborili ne baš bez problema. Još jedan test za finalistu bio je meč sa Holandijom u četvrtfinalu, gde su Narandžasti nadoknadili minus dva gola i odveli susret u jedanaesterce. Hrvatska, koja je savladala Argentinu na Svetskom prvenstvu u Rusiji, nije uspela da ponovi podvig u Kataru. Sjajna igra Lionela Mesija obezbedila je Argentincima pobedu od 3:0, a sa njom ulaznicu u finale. Francuska u grupi nije imala probleme sa kojima se suočavao njen današnji rival. Tim Didijea Dešana deklasirao je Australiju (4:1) u prvom kolu, a u težem meču Trikolori su pobedili Dansku 2:1, garantujući sebi izlazak u plej-of sa prvog mesta posle dva kola. Poraz od Tunisa od u poslednjem okršaju grupne faze nije promenio ništa globalno u rasporedu Francuza. Poljska u osmini finala nije mogla da pruži pristojan otpor šampionu sveta, ali četvrtfinalni meč sa Englezima nije bio lak za Francusku. Trikolori su izdržali ispit pobedili Gordi Albion sa 2:1. Najteži meč za Francusku na turniru bio je duel sa Marokom u polufinalu jer su se Lavovi Atlasa borili do kraja, mada nisu izbegli poraz 0:2.

LEVANTE - EIBAR (NEDELJA, 19.00), KEC 2,15

Levante izgleda solidno u Segundi ove sezone, neporažen je u 12 mečeva zaredom i treći je na tabeli. Tim ima dobre preduslove za povratak u Primeru na kraju sezone. Pokazao je stabilnost, timski rad i ima kvalitetan sastav u svim linijama. U prošlom kolu, ekipa iz Valensije se radovala na gostovanju Alavesu (2:0) i trenutno zaostaje tri boda za vrhom, uz meč manje. Eibar je bod ispred aktuelnih protivnika i drugoplasiran je sa dva boda i duelom zaostatka za Las Palmasom. Vezao je tri pobede i na dobrom je putu da se domogne direktne promocije.

------------

Budi u timu koji ne gubi - svakog dana Mundijala Mozzart deli 11 puta po 50.000 dinara

------------

ČITADELA - SUDTIROL (NEDELJA, 14.00), KEC 2,15

Čitadela nije na neophodnom nivou u prvom delu sezone u Seriji B i trenutno je jedan od kandidata za ispadanje. Stacionirana je na 16. mestu na tabeli sa 19 bodova, dva više od zone direktnog ispadanja. Čitadela je u prošlom kolu izgubila minimalnim rezultatom na gostovanju od Beneventa i tako pretrpela drugi poraz u nizu. Sudtirol izgleda veoma solidno do sada. Trenutno je deveti na tabeli i samo je korak daleko od zone plej-ofa i možda bi danas mogao da se vrati među najboljih osam. U prošlom kolu, Sudtirol je odigrao nerešeno bez golova sa Ternanom i tako produžio niz bez pobede na čak sedam mečeva. Zanimljivo, u šest od tih sedam duela je remizirao.

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama, ali će u svakom trenutku u Mozzartu biti najveće na svetu.


tagovi

Promo kvotenajveća kvota

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara