Trenutak odluke u Braziliji (© Reuters)
Trenutak odluke u Braziliji (© Reuters)

Argentina naučila kako da čuva rezultat, Urugvaj nije kako da postigne gol (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.06.21. | 04:02

Gvido Rodrigez za prvu pobedu selekcije Lionela Skalonija na Kopa Amerika – 1:0

Na greškama se najbolje uči. Vodila je Argentina protiv Čilea i Kolumbije u mundijalskim kvalifikacijama, a zadovoljila se remijima, stekla je prednost na premijeri Kopa Amerika u duelu sa La Rohom i opet odigrala nerešeno, da bi u drugom kolu najjačeg reprezentativnog takmičenja na tlu Južne Amerike pokazala da je savladala samu sebe. Pride, i Urugvaj, pošto ga je u Braziliji savladala minimalcem i zabeležila prvu pobedu na 47. izdanju turnira – 1:0.

Sve ono što nije uspela u prethodna tri meča, sad jeste. Sačuvala je vođstvo i značajno razbristila sliku pred nastavak borbe za naslov najbolje reprezentacije na kontinentu, koji čeka od 1993.

Izabrane vesti

Prvu pobedu u Grupi A Gaučosima je osigurao Gvido Rodrigez. Ili, možda Lionel Skaloni, pošto se odluka da iz startnih 11 prvi put za vreme selektorskog mandata izostavi Leandra Pardesea ispostavila kao pogodak u metu. Umesto člana Pari Sen Žermena, neubedljivog na premijeri, šansu je dobio vezista Betisa i zgrabio je. Već u 13. minutu sačekao je na drugoj stativi ubacivanje Lionela Mesija i pravovremenom reakcijom savladao Fernanda Musleru.

Bio je to prvi pogodak glavom Argentinaca na Kopa Amerika još otkako je Ezekijel Laveci 2016. poslao loptu u mrežu Sjedinjenih Američkih Država, a i tad je u ulozi asistenta bio Mesi. Ko drugi...

Kao protiv Čilea, Argentinci su odigrali sjajno prvo poluvreme, bili rastrčani, raspoloženi, energični i zaslužili su prednost. Kad su je stekli pokazali su kvalitet kakav nisu na prethodna tri meča. Prepustili su svesno loptu Urusima, čekali ih na svojoj polovini, potpuno umrtvili, ograničili na mali broj udaraca u pravcu golmana Emilijana Martineza i gotovo rutinski sačuvali mrežu.

Urugvaj nije savladao Gaučose na Kopa Amerika od 1989. Nije ni u Brazilu, jer se fudbal igra za golove, a selekcija Oskara Tabareza se baš muči u poslednje vreme. Nije dala gol Brazilu, Paragvaju i Venecueli u kvalifikacijama za Prvenstvo sveta u Kataru, nije ni u prvom meču na ovogodišnjem Kopa Amerika. Ukupno 377 minuta bez lopte u mreži protivnika. Poslednji je cilj pogodio Darvin Njunjez na gostovanju Kolumbiji sredinom novembra prošle godine.

Ovoga puta Urugvaju nije vredelo ni što su, kao po običaju, Edinson Kavani i Luis Suarez igrali u napadu. As Mančester junajteda je verovatno zakinut za penal (posle starta Gvida Rodrigeza, teško je objasniti kako start veziste Argentine nije sankcionisan jedanaestercem), dok je El Pistolero imao jednu jedinu šansu. Nije je iskoristio.

KOPA AMERIKA - 2. KOLO

GRUPA A

Petak

Čile – Bolivija 1:0 (1:0)

/Breraton 10/

Subota

 Argentina – Urugvaj 1:0 (1:0)

/Rodrigez 13/

GRUPA B

Četvrtak

Kolumbija - Venecuela 0:0

Petak

Brazil - Peru 4:0 (1:0)

/Aleks Sandro 12, Nejmar 68, Everton Ribeiro 89, Rišarlison 90+3/



tagovi

Gvido RodrigezLionel MesiEdinson KavaniLuis SuarezKopa AmerikaKopa Amerika 2021fudbalska reprezentacija Argentinereprezentacija Argentinereprezentacija Urugvaja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara