Aníbal Leguizamon (©AFP)
Aníbal Leguizamon (©AFP)

Argentinac završio utakmicu sa polomljenim nosem: Nisam mogao da pričam, morao sam da gestikuliram rukama

Vreme čitanja: 3min | ned. 22.10.23. | 23:05

Anibal Leguizamon je prošao kroz operaciju i period oporavka, pa će predvoditi Emelek protiv LDU Kita (ponedeljak, 01) u 10. kolu Klausure

Velika je gužva u vrhu tabele ekvadorske Klausure. Osam ekipa je u igri za prvu poziciju i plasman u finale za titulu, 10. kolo su dočekali u razmaku od samo tri boda. U međuvremenu su odigrani neki mečevi, a u noći između nedelje i ponedeljka od 01.00 časova po srednjoevropskom vremenu na programu je još jedan važan, između LDU Kita i Emeleka.

LDU ima četiri boda manje od trenutnog lidera Barselone iz Gvajakila, ali i dva odigrana meča manje. Dakle, sve drži u svojim rukama, ako ne bude počeo da prosipa bodove.

Izabrane vesti

Emelek, 14-struki šampion Ekvadora i naredni LDU-ov rival prvi put posle dužeg vremena nije kandidat za titulu. U teoriji još uvek može da se vrati u vrh, ali koliko loše igra ove sezone to bi bilo čudo. Deveti je na tabeli sa 11 poena, osam manje od Barselone (uz odigran meč manje).

Otkad sam došao u Emelek 2019. godine nismo bili u ovakvoj situaciji. Nismo osvojili nijednu titulu, ali svake sezone smo se borili za nju, bili blizu. Ova godina nam je definitivno najteža. Imamo novi menadžment, to je deo procesa. Mnogo je novih fudbalera i trenera, potrebno nam je vreme. Emelek je veliki klub i zato nema mnogo strpljenja za neuspeh. Nadam se da ćemo brzo da se stabilizujemo“, rekao je fudbaler Emeleka Anibal Leguizamon.

01.00: (1,58) LDU Kito (3,70) Emelek (5,60)

Argentinski štoper je u prvom poluvremenu meča sa Teknikom u trećem kolu Klausure doživeo prelom nosa. Posle višečasovne operacije morao je skoro dva meseca da bude na bolovanju, ali vratio je se u međuvremenu na teren. Biće u protokolu za duel sa LDU-om. Zanimljivo je to što je Leguizamon odigrao do kraja meč sa Teknikom, ostao je na terenu sa polomljenim nosem.

Ja sam stara škola, štoper ne sme da izađe iz igre osim ako se ne onesvesti ili nešto tako. U situaciji u kojoj smo se tada nalazili nisam smeo da izađem. Znao sam otprilike kakva je povreda, ne njenu veličinu, ali da ću rizikovati ako ostanem u igri. Na poluvremenu mi je nos krvario. Nisam mogao da vičem, ma ni da pričam. Ato sam zamolio Leona da priča umesto mene. Pokazivao sam mu rukama znakove šta da priča. Hvala bogu, sve se završilo kako treba“, prisetio se Leguizamon.

U Aperturi, sredinom maja, Emelek i LDU Kito su odigrali 1:1. To takmičenje je Emelek završio tek na 13. poziciji, postojala je opasnost u jednom momentu čak i da ispadne iz lige. LDU je bio treći, a takmičenje je osvojio Independijente del Valje, koji će biti krunisan u šampiona ako ponovi uspeh i u Klausuri.

EKVADOR 1 (KLAUSURA) – 10. KOLO

Subota

Orense – El Nasional 1:1 (0:1)

/Rivas 84 – Ordonez 39pen/

Kumbaja – Tekniko 0:1 (0:1)

/Munjoz 26/

Mušuk Runa – Deportivo Kuenka 1:1 (1:1)

/Velez 4 – Lopez 6/

Nedelja

Barselona Gvajakil – Libertad Loha 1:0 (1:0)

/Fidriševski 45/

Gvalaseo – Aukas U TOKU

Gvajakil Siti – Independijente Valje U TOKU

Ponedeljak

01.00: (1,58) LDU Kito (3,70) Emelek (5,60)

Utorak

02.00: (1,65) Universidad Katolika Kito (3,60) Delfin (5,10)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

LDU KitoEmelekEkvador 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara