Martin Oheda (©Reuters)
Martin Oheda (©Reuters)

Argentinci rekli "ne", Dinamu propao rekordni transfer

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.01.22. | 00:04

Godoj odbio 6.000.000 za Ohedu

Trebalo je to da bude bomba kakva nije viđena na Balkanu. Dinamo iz Zagreba je bio spreman da obori rekord, da plati za igrača kao niko nikada sa ovih prostora. Ali, izgleda da ni to nije bilo dovoljno...

Martin Oheda ipak neće postati novi član zagrebačkog Dinama, iako su sve informacije govorile da je transfer blizu realizacije. Argentinski mediji pišu da je Godoj Kruz na kraju definitivno odbio ponudu hrvatskog kluba, koji je bio spreman da plati čak 6.000.000 evra za igrača!

Izabrane vesti

Argentinski klub, navodno, nije spreman da svog napadača proda u zimskom prelaznom roku, već tek na leto, a to se ne uklapa u Dinamove planove, koji je Ohedu želeo odmah. Jasno, Zagrepčani su želeli da iskoriste momenat pre nego što se pojavi konkurencija za Argentinca, klub koji je spreman da lako ponudi više.

A, kako Martin Oheda igra ove sezone, sasvim je izvesno da će mu cena rasti, samo ako tako nastavi. Verovatno je i Godoj Kruz računao na isto... Krilni napadač je ove sezone na 23 utakmice postigao 12 golova i za tri je asistirao.

Ubo je Godoj Kruz zlatnu koku, jer je Ohedu pozajmio od Rasinga sa pravom otkupa, koji se nedavno dogodio i to za samo 500.000 evra, ali i 30 odsto od sledeće prodaje. Procente ima i izvesni investicioni fond – 20 odsto. Tako da Godoju, kad god da proda Ohedu, pripada samo 50 odsto od prihoda.

Inače, Dinamo iz Zagreba je najviše novca dao pri kupovini Marka Roga od Splita, za kojeg je platio 5.000.000 evra. Sada je bio spreman da podigne lestvicu za još milion.


tagovi

Dinamo ZagrebMartin OhedaGodoj Kruz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara