undefined
undefined

Argentini nikad lakše u La Pazu - rekordna pobeda uz egzibiciju! Mesi sve gledao sa klupe (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 13.09.23. | 01:20

Ekvador preokrenuo protiv Urugvaja, Paez drugi najmlađi debitant posle Maradone...

Tamo gde su nekad padali kao zrela kruška, na čuvenih 3.625 metara nadmorske visine, u La Pazu; tamo gde su čak umeli da dožive i poneku blamažu, kao onu iz 2009. godine, kada su primili šest komada, Argentinci su noćas slavili lako i ubedljivo, uz egzibicionu igru - 3:0.

Bolivija se držala samo pola sata. Onda je primila prvi gol, nedugo zatim ostala sa igračem manje, do kraja prvog dela Argentina duplirala prednost i više nije bilo apsolutno nikakve dileme oko konačnog ishoda.

Izabrane vesti

Lionel Skaloni odlučio je da ne koristi Lea Mesija u ovom susretu. Kapiten Gaučosa našao se na klupi, bio uz ekipu, međutim nije bio u zvaničnom protokolu. Najbolji igrač svetskih prvaka izašao je iz igre u finišu utakmice protiv Ekvadora pre četiri dana, osetio je nekakvu nelagodnost, pa je procenjeno da nema potrebe za rizikom. Bez obzira na uvek nezgodno gostovanje.

Iako je bio samo nemi posmatrač svega što se događalo na stadionu Ernando Siles, Mesi je ipak bio prva zvezda događaja. Kamere su koristile svaki prekid u igri ne bi li ga snimile, dok je domaća publika u 63. minutu čak počela da skandira njegovo ime i da traži od Skalonija da ga uvede u igru.

Ispostavilo se da je ocena stručnog štaba Argentine bila dobra. Bolivija nije imala snage za ozbiljniji otpor i Mesi je na miru, bez stresa, mogao da odmori, uživajući u izdanju svojih saigrača. Njegovo mesto u startnih 11 zauzeo je drugi veteran - Anhel Di Marija, asistent kod oba gola u prvom delu susreta. Prvo je poslužio Enca Fernandeza u 31. minutu, a onda i Nikolasa Taljafika u 42.

U međuvremenu sudija Esteban Ostojić iz Urugvaja zbog dva brza žuta kartona isključio je Roberta Fernandeza...

U nastavku sve se svelo na puko odrađivanje posla od strane gostiju. Konačan rezultat postavio je Niko Gonzales sedam minuta pre kraja.

Ovo je druga pobeda Argentine u drugom meču kvalifikacija za Mundijal 2026. i drugi ubedljiv poraz Bolivije. Podsetimo, četa Gustava Kostasa je pre nekoliko dana izgubila od Brazila sa 1:5.

Gaučosi su noćas u La Pazu nastavili neverovatnu seriju pobeda koja traje još od onog šokantnog poraza u Kataru od Saudijske Arabije. Od tada 11 utakmica i 11 trijumfa!

Pritom, ovo im je najubedljivije slavlje na strani u istoriji okršaji s ovim rivalom. I prvi put da su Gaučosi uspeli da dva puta zaredom dobiju u La Pazu.

A u Kitu Ekvador je nastavio dobru tradiciju u mečevima protiv Urugvaja na svom terenu i slavio sa 2:1, mada su gosti imali vođstvo od 1:0. Ovo je prvi neuspeh Marsela Bjelse na klupi Urusa. U junaka je neočekivano izrastao defanzivac Feliks Tores, strelac pogodaka u petom minutu sudijske nadoknade prvog dela i u 61. minutu.

Ener Valensija je početkom drugog poluvremena promašio penal, međutim to nije uništilo samopouzdanje domaćina...

Ovo je četvrta pobeda Ekvadora u nizu (kod kuće) protiv ovog rivala u poslednjih 14 godina.

Ostaće ovaj meč za sva vremena upisan u istoriji i zbog toga što je Čelsijev Kendri Paez (16 godina, četiri meseca i osam dana) postao drugi najmlađi debitant u južnoameričkom fudbalu, odmah iza Dijega Maradone (16 godina tri meseca, 28 dana).

Paez je igrao do 70. minuta, a pre nego što je izašao namestio je gol za pobedu svoje reprezentacije.

Debi iz snova, nema šta...

KVALIFIKACIJE ZA SVETSKO PRVENSTVO - 2. KOLO

Utorak

Bolivija - Argentina 0:3 (0:2)

/E. Fernandez 31, Taljafiko 42, N. Gonzales 84/

Ekvador - Urugvaj 2:1 (1:1)

/Feliks Tores 45+5, 61 - Kanobio 38/

Venecuela - Paragvaj 1:0 (0:0)

/Rondon 90+3pen)

Sreda

Čile - Kolumbija 0:0

Peru - Brazil 0:1 (0:0)

/Markinjos 90/



tagovi

Južna AmerikaLionel Mesi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara