Radost fudbalera Independijentea (AFP)
Radost fudbalera Independijentea (AFP)

Argentinos Juniors ostao bez prvog mesta u poslednjim sekundama, Korintijans se kasno probudio

Vreme čitanja: 3min | čet. 29.06.23. | 04:47

Independijente del Valje golom Kevina Rodrigeza na početku nadoknade stigao do pobede kojom je preskočio argentinski tim i zauzeo prvo mesto u Grupi E

Možda su imena klubova koja idu dalje bila poznata još i pre poslednjeg kola, ali to nije umanjilo uzbuđenje u Grupi E gde je prvo mesto odlučeno golom u nadoknadi vremena!

Independijente del Valje uspeo je da preskoči Argentinos Juniors zahvaljujući pogotku Kevina Rodrigeza na samom ulazu u nadoknadu susreta za konačnih 3:2 (1:1).

Izabrane vesti

Prava ludnica viđena je u Kitu. Domaćin je tek iz trećeg puta uspeo da vođstvo sačuva i na kraju stigne konačno do toliko željenog prvog mesta u grupi koje nominalno garantuje nešto lakšeg protivnika u nastavku Kopa Libertadores.

Sve je počelo golom Lorenza Faravelija u 23. minutu, što je Argentinos Juniors do poluvremena uspeo da poništi autogolom Karabahala. Tek što je počelo drugo poluvreme Faraveli je proigrao Lautara Dijaza za 2:1 i radost je trajala sve do 87. minuta kada je Eredija uspeo da donese novo izjednačenje i baci kofu hladne vode domaćem sastavu. Na kraju se ipak radovao Independijente zahvaljujući Rodrigezovoj hladnokrvnosti na otvaranju poslednjeg minuta pre dodatog vremena.

Na kraju je bilo i nemilih scena, kako to obično bude u usijanoj Južnoj Americi. Vezista gostiju Fabrisio Domingez isključen je direktnim crvenim kartonom posle namernog spoticanja protivnika što je izazvalo negodovanje kod domaćih fudbalera, ali se srećom sve brzo završilo. Doduše, umesto četiri minuta, susret je imao još 10 minuta produžetka.

Korintijans je razrešio dilemu ko će u plej-of za Kopa Sudamerikana. Brazilski velikan deklasirao je urugvajski Liverpul sa 3:0 (1:0) i obezbedio treće mesto. Ali, kasno je upalio motore... Vanderlej Luksemburgo je iskoristio ovu utakmicu da ukaže veću šansu mlađim igračima i isplatilo se, mada navijači nisu bili zadovoljni...

Naime, na stadionu je bilo manje od 30.000 gledalaca što je retkost za ovaj klub da ima tako nisku posetu, a razlog tome je nezadovoljstvo navijača koji su do 35. minuta imali tihi protest. Osim prerane eliminacije iz Kopa Libertadores, pristalice Korintijansa nisu zadovoljne ni transfer politikom kluba koji se opredelio da prodaje svoje bisere za sitan novac, pa je zato izostala tradicionalna podrška, pesma sa tribina, galama i sve što prati utakmice kluba iz Sao Paula...

Jedini gol u prvom poluvremenu postigao je Mateus Arauho posle pola sata igre, da bi se na narednu recku čekalo još toliko, kada je Felipe Augusto bio strelac. U međuvremenu poništen je pogodak Đulijanu zbog ofsajda, a do kraja gosti su uspeli da ispuste jedanaesterac pošto je Ruben Bentankur bio neprecizan. Konačni rezultat postavio je Adson u 80. minutu.

U Grupi A videli smo klasično pokazivanje mišića dva tima - Flamenga i Rasinga. Oba tima slavila su sa po 4:0, s tim što je argentinski ovim trijumfom nad Nublenseom obezbedio prvo mesto, dok je brazilski razbio ekvadorski Aukas.

Flamengo je već posle prvog poluvremena imao tri gola više zahvaljujući rafalnoj paljbi Pedra, Lea Pereire i Bruna Enrikea, da bi konačnih 4:0 postavio Viktor Ugo već u 55. minutu.

Kod Rasinga se sve rešavalo i dešavalo u drugom poluvremenu. Počelo je golom Rohasa u 50. minutu, da bi Auče nedugo zatim duplirao vođstvo. Moreno je povisio na 3:0 u 71. minutu, a Piovi zaokružio ubedljiv trijumf pred nadoknadu vremena...

KOPA LIBERTADORES - POSLEDNJE 6. KOLO

GRUPA A

Flamengo - Aukas 4:0 (3:0)

/Pedro 9, Pereira 30, Enrike 42, Ugo 55/

Rasing Klub - Njublense 4:0 (0:0)

/Rohas 50, Auče 54, Moreno 71, Piovi 86/

GRUPA E

Independijente del Valje - Argentinos Juniors 3:2 (1:1)

/Faraveli 23, Dijaz 48, Rodrigez 90 - Karabahal 44ag, Eredija 87/

Korintijans - Liverpul 3:0 (1:0)

/Arauho 32, Augusto 64, Adson 80/



tagovi

KorintijansFlamengoRasing KlubArgentinos JuniorsKopa Libertadores

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara