Tijago Almada (©Reuters)
Tijago Almada (©Reuters)

Argentinska nada Tijago Almada pred vratima Napulja

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.04.23. | 16:23

Mladi Argentinac bi mogao za 20.000.000 evra da pojača redove italijanskog šampiona

Nije se Tijago Almada naigrao u Kataru, ali može da se pohvali da je dao svoj doprinos svetskoj tituli Argentine. Mladi napadač upisao je šest minuta u poslednjem kolu grupne faze, protiv Poljske (2:0) i zaslužio medalju.

Svakako, reč je o velikoj nadi gaučosa i njegovo vreme tek dolazi. Kako u reprezentaciji, za koju je u martovskoj prijateljskoj utakmici sa Panamom postigao svoj prvi gol za A selekciju, tako i na klupskoj sceni. Već u prvoj sezoni za Atlantu, momak ponikao u Velezu, proglašen je za najboljeg novajliju u MLS, ali bi od sledećeg leta mogao da se okrene mnogo većem izazovu - igranju za Napoli.

Izabrane vesti

Po informacijama lokalnog radija "Kis Kis", 21-godišnji Tijago Almada nalazi se među prvima na spisku želja Aurelija De Laurentisa, predsednika Napolitanaca kojima je još samo malo ostalo da i zvanično po treći put u klupskoj istoriji postanu prvaci Italije. S obzirom na to da je Argentinac vezan ugovorom za Atlantu do 31. decembra 2025, moraće Italijani da plate određeno obeštećenje. Pominje se da će ono iznositi 20.000.000 evra.

U šest mečeva argentinskog prvenstva ove sezone Almada je već dao četiri i asistirao za pet golova. Pre četiri dana protiv Toronta nije ga bilo u postavi zbog lakše povrede, mada Italijani navode da bi transfer mogao brzo da bude realizovan, te je moguće i da momak iz Buenos Ajresa ne želi da rizikuje povredu u poslednjim danima kao član Atlante.



tagovi

Tijago AlmadaNapoliLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara