Argentinski Zlatan Ibrahimović neuništivog kolena je košmar Crvenih đavola! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 18.12.20. | 01:40

Uragansko poluvreme Lanusa u Aveljanedi

Prepuna je Južna Amerika legendi koje u poznim godinama i dalje bacaju navijače u trans. Jedna od njih je Hose ’Pepe’ Sand.

Argentinski napadač koji je letos napunio 40 godina je apsolutni idol navijača Lanusa. Neka vrsta Zlatana Ibrahimovića u Argentini...

Izabrane vesti

Najbolji je strelac u istoriji kluba sa 128 golova na 205 utakmica. I večeras je opet izazvao ekstazu među navijačima Lanusa. Dao je drugi gol od tri u pobedi Lanusa nad Independijenteom u gostima od 3:1 za plasman u polufinale Kopa Sudamerikane. Prvi meč na Lanusovom terenu je završen 0:0, Crveni đavoli su bili favorit večeras u revanšu na svom terenu ali su se proveli kao bosi po trnju. Posle prvog poluvremena je bilo šokantnih 3:0 za Lanus, a Independijente je tek u 89. minutu preko Roe postigao počasni gol.

Naravno da ovakva pobeda Lanusa nije mogla da prođe bez neuništivog Hosea Sanda. Iako je to moglo da se desi... Poslednjih mesec i kusur dana, popularni Pepe kuburi sa povredom kolena. Lekari su mu čak predlagali operaciju meniskusa, a trener Subeldija je prošle nedelje rekao da Sand nije mogao da stoji na nogama posle 10 minuta treninga. Podsetimo, ima 40 godina.

Ali, ne. Hose Sand nije želeo pod nož, nije želeo da propusti ovakvu priliku, stegao je zube i poveo Lanus ka polufinalu.

Prvi gol je pao u 15. minutu. Sand je napravio zbrku među domaćim defanzivcima, a Belmonte natrčao na loptu i odapeo strelu sa 18 metara u malu mrežu. Potom je Sand pokazao predatorski njuh, namirisao gde će lopta da se odbije i zakucao je levicom za 2:0 u 18. minutu. Totalni potop Crvenih đavola je usledio u 44. minutu kada je Orsini iskoristio veliku grešku domaćih defanzivaca i lobovao golmana. Independijenteu više nije bilo spasa...

Sand je bio centralna figura meča. O njemu večeras u Argentini svi pričaju. U transu je proslavio gol pred ložom sa čelnicima Indpendijentea, a potom je pokazao na desno koleno koje ga muči.

Sand je prava noćna mora Independijentea. U poslednjih 15 godina im je dao 14 golova igrajući za pet različitih klubova. Pogađao je on i mreže ostalih velikana argentinskog fudbala. Dao je 11 Rasingu, 10 San Lorencu, sedam Boki i šest Riveru ali niko mu tako ne leži kao Crveni đavoli.

Zato možete da zamislite koliko ga vole navijači Lanusa koji ne spada među velike klubove. Štaviše dok početka ere Ektora Kupera krajem prošlo veka, Lanus je bio ispodprosečan prvoligaš. Tada su osvojili KOMNEBOL Kup, današnju verziju Kopa Sudamerikane, a u poslednjih desetak godina i dve titule prvaka Argentini i još jednu Sudamerikanu. Hose Sand je bio ključni igrač u obe titule šampiona države. Dao je 22 gola na 33 meča za prvu titulu i 15 na 17 za drugu!

Iako je dete Rivera, dugo mu je trebalo da nađe svoju oazu sreće. Igrao je po niželigašima, odigrao preko 40 mečeva i za prvi tim Rivera ali tek kada je 2007. došao u Lanus, počeo je da izrasta u velikog golgetera. Za dve godine je dao 51 gol na 67 mečeva, otišao u arapski svet da zaradi, proveo šest meseci u La Korunji, igrao za lepe pare u Meksiku i 2012. se vratio u Argentinsu, ali u Rasing. Menjao je klubove po Argentini, nije mu išlo, sve dok se 2016. nije vratio u Lanus i odmah im doneo i tu drugu itulu. Posle dve godine su se opet rastali, Sand je otišao u Kolumbiju da bi se prošle godine po treći put obreo u dresu Lanusa. Imao je 38 godina i mnogi su verovali da više nema baruta u tim nogama...

Ali Sand je rođeni ubica u protivničkom šesnaestercu. Od dolaska prošle godine je dao 24 gola na 54 meča. Čovek od 40 godina! Najbolji je strelac argentinskog fudbala u ovom veku i naravno da je najefikasniji među aktuelnim igračima. Kolena škripe, bole, ali Pepe nema nameru da stane. Svaka epizoda u Lanusu mora biti ovenčana nekom krunom. Sada je možda na redu ona u Kopa Sudmaerikani. Još dva koraka su ostala. Prvi je u polufinalu protiv Veleza. Igraće pa da će i sa jednom nogom...


tagovi

IndependijenteKopa SudamerikanaLanusHose Sand

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara