Foto: Reuters
Foto: Reuters

Arsenal bez Brazilaca gostuje Brajtonu

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.12.20. | 20:58

Gabrijel zaražen, Luizu i Vilijanu loše

Fudbaleri Arsenala su pobedom nad Čelsijem (3:1) prekinuli niz od sedam utakmica bez pobede u Premijer ligi, a gostovanje Brajtonu iz ugla Tobdžija prilika je da novim slavljem potvrde da je period krize iza njih.

Ipak, da već dovoljnio veliki problemi ne budu sve sa čime će se susresti Mikel Arteta pobrinuo se korona virus.

Izabrane vesti

Nakon poslednjeg testiranja ustanovljeno je da je Gabrijel pozitivan na virus, te brazilski defanzivac neće biti u konkurenciji za sutrašnju utakmicu i naredni period će provesti u samoizolaciji.

Na izostanak fudbalera koji je ove godine stigao u London iz Lila, nadovezali su se i zdravstveni problemi Davida Luiza i Vilijana. Gabrijelovi sunarodnici požalili su se da se ne osećaju dobro te su iz predostrožnosti propustili poslednji trening pred utakmicu, a na klupskom sajtu je uz tu informaciju istaknuto da će se dvojac u trenažni proces vratiti u četvrtak, 31. decembra.

Gabrijel je od dolaska u Arsenal odigrao 12 susreta i dva puta se upisao u strelce, isti broj utakmica zabeležio je i Vilijan, dok se Luiz na terenu našao u osam mečeva.

Uprkos potvrđenom jednom zaraženom igraču, eventualno odlaganje utakmice između Brajtona i Arsenala se nije ni razmatralo.

Podsetimo, Mančester Siti je u prethodnom kolu izašao na megdan Njukaslu bez dvojice pozitivnih igrača Gabrijela Žezusa i Kajla Vokera, ali kako je broj zaraženih u međuvremenu porastao, gostovanje Građana Evertonu zakazano za danas je otkazano.


tagovi

GabrijelBrajton

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara