Arsenal blindirao štopera: Gabrijel u Londonu do 2027. godine

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.10.22. | 19:56

Brazilac produžio saradnju sa Tobdžijama

Fenomenalnim početkom sezone oslikanim kroz lidersku poziciju i devet pobeda u deset utakmica Arsenal je zaslužio epitet jednog od prijatnijih iznenađenja u aktuelnoj sezoni, a odlične igre Tobdžija inicirale su prve reakcije rukovodstva. Naime, Gabrijel Magaljaeš, štoper londonskog kluba koji je u prethodnom periodu izrastao u jedan od stubova odbrane, potpisao je novi ugovor do 2027. godine.

Brazilac je zajedno sa Vilijamom Salibom postao neizostavni deo poslednje linije Arsenalovog tima, te se rukovodstvo kluba očekivano odlučilo da mu ponudi produžetak saradnje koja je prethodno bila predviđena do 2025. godine.

Izabrane vesti

Igrač koji je pre dve godine stigao iz Lila do danas je za Tobdžije odigrao 81 duel uz očigledan napredak, te ne čudi zadovoljstvo koje su posle štoperovog parafa istakli Mikel Arteta i Eduardo Gaspar.

Tehnički direktor londonskog kluba u superlativima je govorio o mlađem sunarodniku.

"Divno je što smo dogovorili novi dogovor sa Gabijem. Sa 24 godine, on je još uvek mlad igrač i deo je naše budućnosti. Njegove igre od kada nam se pridružio 2020. godine su bile veoma dobre i njegov pozitivan uticaj na naše rezultate je svima bio jasan. Toliko je napredovao na terenu i van njega i svi se radujemo što ćemo biti svedoci kako Gabi nastavlja da napreduje kao važan deo našeg kluba", rekao je Edu na čije se reči nadovezao strateg Arsenala:

"Gabrijel je pokazao ogromne kvalitete otkako nam se pridružio. On je mlad igrač sa sjajnom radnom etikom i njegove konstantne jake igre su nam bile izuzetno važne u protekle dve sezone. Raditi sa Gabijem svaki dan je zadovoljstvo, on je uspostavio čvrste odnose sa svima u klubu i veoma smo zadovoljni što se obavezao na dugoročnu saradnju".

Podsetimo, Gabrijel je iz brazilskog Avaja prešao u Lil iz kojeg je potom prosleđivan na pozajmice u Trou i Dinamo Zagreb, a u englesku prestonicu stigao je u septembru 2020. godine za obeštećenje od 26.000.000 evra.


tagovi

Gabrijel Magaljaeš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara