Zinčenko (©Reuters)
Zinčenko (©Reuters)

Arsenal i Siti dogovorili još jedan transfer: Zinčenko za 38.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.07.22. | 09:49

Mladi Ukrajinac uskoro na lekarskim pregledima u Londonu

Posle Gabrijela Žesusa još jedan fudbaler Mančester sitija uskoro će zadužiti opremu Arsenala. Reč je o Oleksandru Zinčenku, koji je prihvatio uslove Topdžija, a kako su i Građani zadovoljni ponudom, 25-godišnji Ukrajinac očekuje se do kraja sedmice na lekarskim pregledima u Londonu.

Po pisanju engleskih medija transfer će iznositi oko 38.000.000 evra (35.000.000 fiksno, a ostatak u lako ostvarivim bonusima). Biće to treći po visini transfer Arsenala ovog leta, pošto je prethodno za Žesusa plaćeno 52.000.000, a za Fabija Vijeiru iz Porta 35.000.000 evra (plus 5.000.000 kroz bonuse).

Izabrane vesti

Na Zinčenkovom dolasku insistirao je Mikel Arteta koji je rešio ovog leta da osveži poziciju levog beka. Prošle sezone to mesto pokrivali su Kiran Tirni i Nuno Tavares, ali Španac želi tehnički potkovanijeg fudbalera. Veruje da Ukrajinac može da ispuni njegove zamisli, pošto je već imao priliku da ga upozna dok je bio pomoćnik Pepu Gvardioli u stručnom štabu Mančester sitija. Uvideo je tada da pored beka, 25-godišnji fudbaler može da pokriva i poziciju krila, što ga je dodatno preporučilo.

Zinčenko je prošle sezone sakupio 28 nastupa za Građane, u kojima je pet puta bio asistent. U Mančester siti je stigao još 2016. iz ruske Ufe za 2.000.000 evra, ali je prvo morao da se dokazuje na pozajmici u PSV Ajndhovenu.

Prvi pik Artete u ovom prelaznom roku, ipak, bio je Lisandro Martinez iz Ajaksa, ali je Argentinac izabrao Mančester junajted.

Odlazak Zinčenka otvoriće vrata Etihada Marku Kukurelji iz Brajtona. Nekadašnji đak Barselone već neko vreme dovodi se u vezu sa Sitijem, a klub sa juga Engleske za Španca navodno traži između 30 i 40 miliona evra.


tagovi

Oleksandr ZinčenkoAleksandar ZinčenkoLetnji prelazni rok 2022Mančester SitiArsenal

Obaveštavaj me

Arsenal
Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara