Arsenal iz Vengerovog vremena: Postižu golove, driblaju i daju šansu deci od 15 godina (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 18.09.22. | 14:55

Tobdžije lako slavile protiv Brentforda - 3:0

Lepo je biti navijač Arsenala ovih dana. Desio se onaj poraz od Mančester Junajteda, tek toliko da pokvari perfektan utisak, ali nema sumnje da fanovi Tobdžija gledaju nebo i mole se da se ovakav trend igara nastavi. Arsenal igra fudbal prste da položiš, kao u slavoj eri Arsena Vengera. Kao u periodu kada su Denis Bergkamp, Tjeri Anri ili Patrik Vijeira oduševljavali navijače na nekadašnjem Haiberiju.

Uspeo je Mikael Arteta da preskoči još jednu minu, lako slavi na gostovanju Brentfordu (3:0) i ponovo se domogne liderske pozicije Premijer Lige. Plašili su se u Londonu gostovanja na Komjuniti stadionu, pošto Mikael Arteta nije mogao da računa na Zinčenka, Smita, Elnanija i Emila Smita Roua. Međutim, Španac je perfektno odradio zadatak, najviše zahvaljući proverenom tandemu.

Izabrane vesti

Ponovo je na visini zadatka bio Bukajko Saka, pravi arhitekta igre trenutno lidera Premijer Lige, te napadač Gabijel Žezus koji se već sedmicama pokazuje da je pravi bingo prelaznog roka.

Vrlo uplašeni i dezorjentisani Brentford nije mogao da isparira rasploženoj četi iz Londona. Na stranu konačan rezultat, Arsenal je pokazao da je za današnjeg rivala druga dimenzija. Govore o tome i neki statistički podaci. Arsenal je stvarao i promašivao šanse, imao 11 šuteva ka golu Brentforda, trostruko više tačnih pasova.

I što je za Brentford bilo najgore, Arsenal je imao savršeno otvaranje meča. Posle prvog kornera i centaršuta Sake, na prvoj stativi odbrani rivala se iskrao Vilijam Saliba i trzajem glavom pogodio dalji ugao. Igrao je Arsenal fudbal sa osmehom u lice. Driblali su gosti, provlačili pasove, šalili se i ekspresno završili posao.

Do četvrtog pogotka u Premijer Ligi Gabrijel Žezus je stigao u 28. minutu. Perfektno je centrirao Granit Džaka, lopta je bežala od štopera Brentforda. Ostalo je bilo na rasploženom Žezusu.

Arsenal je sa obe ruke uzeo kontrolu utakmice i nije hteo da je ispušta. Nisu imali domaći ni šansu da ožive usnule ambicije pozitivnog rezultata i iznenađenja. Resetovao ih je mladi Portugalac Fabio Vieira.

Pokušaj je izmenama menadžer Brentforda Tomas Frank da probudi ekipu, ali jednostavno nije išlo. Na kraju Mikeal Arteta je ispoštovao još jedan postulat Arsena Vengera. Potrudio se da šansu u samom finišu da Itanu Nvareniju, momku rođenom 2007. godine. Dovoljno da duel u Brentfordu postane istorijski, jer je Nvaneri postao najmlađi debitant u istoriji Premijer Lige, sa 15 godina i šest meseci.

PREMIJER LIGA – 8. KOLO

Petak

Aston Vila - Sautempton 1:0 (1:0)

/Remzi 41/

Notingem Forest - Fulam 2:3 (1:0)

/Avonji 11, O Brajen 77 - Tete 54, Palinja 57, Rid 60/

Subota

Vulverhempton - Mančester Siti 0:3 (0:2)

/Griliš 1, Haland 16, Foden 69/

Njukasl - Bornmut 1:1 (0:0)

/Isak 67p - Biling 62/

Totenhem - Lester 6:2 (2:2)

/Kejn 8, Dajer 21, Bentakur 47, Son 73, 84, 87 - Tilmans 6p, Medison 41/

Nedelja

Brentford - Arsenal 0:3 (0:2)

/Saliba 18, Žezus 27, Vieira 49/

15.15: (3,10) Everton (3,20) Vest Hem (2,55)

***kvote su podložne promenama

Odloženo

Brajton – Kristal Palas

Mančester Junajted - Lids

Čelsi - Liverpul



tagovi

Gabrijel ŽezusMikael Arteta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara