Proslava Obamejanovog pogotka (©Reuters)
Proslava Obamejanovog pogotka (©Reuters)

Arsenal iz zemlje čuda - prvo Liverpul, pa Siti! Artetina formula: Daj rivalu loptu, pa ga ubij iz dva udarca (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 18.07.20. | 22:44

Tobdžije u finalu FA kupa preko Sitijevih leđa

17. jun 2020. godine - Kad bi 2020. bila štoper, bila bi David Luiz! Tri poklona Sitiju za 25 minuta...

18. jul 2020. godine - Arsenal je u finalu FA kupa preko Sitijevih leđa uz rafal Pjer Emerika Obamejana i odlično izdanje Davida Luiza!

Izabrane vesti

Budite sigurni da i mi trljamo oči, ali čuda su moguća! Ne samo da Arsenal pobedi Mančester Siti sa 2:0 (1:0) u praktično reprizi onoga što smo videli pre neki dana protiv Liverpula, već i da Luiz zaista odigra vrhunsku rolu i bude među najzaslužnijima za prolaz do finala, gde će protivnik za trofej biti Mančester junajted ili Čelsi.

Teško da Arsenalovi navijači mogu da budu ponosni na igru svojih pulena, jer nije za oko nimalo lepo, ali je efektivno! Mikel Arteta je očigledno pronašao dobitnu kombinaciju - prepusti rivalu potpunu inicijativu i loptu, ali brutalno kazni svaki momenat pospasnosti i ubij ga iz dva udarca. Tako je prošlo protiv Liverpula posle velikog preokreta u prvom poluvremenu, a evo i večeras protiv Mančester Sitija.

Ma, nije igračima Pepa Gvardiole vredelo ni to što su dugo tokom prvog poluvremena imali čak i preko 80 odsto (?!) - na kraju 71 odsto, uz 15 šuteva ka golu i dva u okvir (Arsenal 4/4) - poseda lopte, ni to što je bilo pretnji po gol Emilijana Martineza, jednostavno - Arsenal je znao kako da uradi ono što protivnik nije. Da zatrese mrežu, naravno. Možda zvuči neverovatno, ali tako je.

Etiketu igrača utakmice bez ikakve dileme poneo je Pjer Emerik Obamejan! Uspeo je golgeter iz Gabona da zaboravi onaj neprijatan post pre nego što je izbila pandemija i pošto se fudbal vratio na velika vrata, a u poslednje vreme ponovo je jako koristan za Tobdžije! Dokazao je Obamejan da barut u njegovim nogama nije vlažan i da može da donese radost navijačima željnim uspeha. Koliko je bio motivisan Obamejan videlo se od uvodnih taktova utakmice, zbog čega je brzo bio nagrađen.

Prvi gol ide i na dušu Nikole Pepea, koji je svog centarfora uposlio jako dobro centaršutem s desnog boka, pa je Obamejanu u toj situaciju preostalo samo da postavi nogu i preusmeri loptu na pravo mesto. Naravno, dok se lukavo ušunjao iza leđa kompletne odbrane Sitija.

 

Mogao je Arsenal do pogotka i pre tog Obamejanovog u 18. minutu, ali je nešto ranije Aleksandru Lakazetu poništen gol. Dok je Siti u nastavku pretio jako i ozbiljno, najviše preko Rijada Mareza koga je Pep Gvardiola pomalo nelogično izbacio već u 66. minutu, Arsenal je ponovo bio taj koji se radovao. I to nedugo pošto je Marez napustio teren, Obamejan je iskoristio dobru loptu Kirana Tirnija, pretrčao direktne čuvare i ostao sam ispred Edersona, a završnica je bila rutinska – hladnokrvno i bez mnogo razmišljanja. Siti je bio na kolenima!

Ako smo pre malo više od mesec dana naružili Davida Luiza, večeras je zaslužio svaku pohvalu za igru i zalaganje. Bio je sveprisutan na terenu, jednostavno komandovao odbranom i sprečio igrače Sitija u nekoliko situacija da matiraju Martineza, vrlo požrtvovano i izdanje vredno pomena. Valjda mu zato Arteta beskrajno veruje, dao mu novi ugovor i uporno izlazi u javnost sa izjavama da mu nije jasno zašto Brazilca svi kritikuju... 

A Siti? Sitiju sada ostaje još Liga šampiona da se nada velikom trofeju. Tu su Komjuniti šild i Liga kup, ali Pep Gvardiola nikako ne može da bude zadovoljan činjenicom da su njegovi igrači imali ogroman posed lopte, ali da s istom nisu uradili ništa. Kao i to da se gotovo niko osim Mareza nije video na terenu... Dok Siti ima razlog za nezadovoljstvo, Arsenal s velikim osmehom čeka svog protivnika u finalu.

USKORO OPŠIRNIJE...


tagovi

Pjer Emerik ObamejanFA kup

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara