Arsenal je brzi voz za Čelsi: Visok presing uništio Plavce - Žesus započeo, Lokonga završio rafal (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.07.22. | 04:40

Izuzetna partija ekipe Mikela Artete, koja deluje spremno i sposobno da pomrsi konce najvećim favoritima u predstojećoj sezoni - 4:0

Večerašnji obračun velikih gradskih rivala iz Londona u Orlandu dao nam je jasne pokazatelje u završnoj fazi priprema za početak engleske Premijer lige. Čelsi u ovom trenutku značajno zaostaje za najvećim konkurentima u tamošnjem fudbalu i Tomasu Tuhelu će biti izuzetno teško da od ovog tima napravi sastav koji može da se upusti u bitku za trofeje, dok se sa druge strane čini da Arsenal konačno ima kvalitet i igru da pomrsi konce najambicioznijim timovima u ligi. Tobdžije su demonstrirale izuzetnu brzinu i mogućnost da izvrše žestok presing pred protivničkim golom, a onda su iz tranzicije uništile svaku nadu nemoćnih Plavaca i naneli im težak poraz - 4:0 (0:0).

Upravo je ta tranziciona igra bila ključna kod prva dva pogotka ekipe Mikela Artete na meču. Oklevanje Čalobe, koji je iznenada bio izolovan na svojoj polovini surovo su kaznili protivnički igrači u 15. minutu. Lopta je posle loše predaje lopte, ekspresno stigla do Gabrijela Žesusa, koji je potom rutinski prebacio Eduara Mendija.

Izabrane vesti

Ono što je uradio Čaloba, to je učinio upravo golman Plavaca u 36. minutu. Mendi nije imao kome da doda loptu sa ivice kaznenog prostora, pa je poslao prilično loš dubinski pas ka sredini terena, gde je sam ostao Tomas Parti. Upravo u toj akciji Artetin tim je demonstrirao mogućnost fatalne transformacije na protivničkoj polovini. U tri poteza Arsenalovi igrači su bili pred protivničkim golom. Neuhvatljivi Martineli je u pravom trenutku poslao povratnu loptu za Edegarada, a ovaj je snažnim udarcem po zamlji matirao nemoćnog francuskog čuvara mreže.

Pomenuti Martineli je bio potpuno neuhvaljiv za odbranu Čelsija i jedan od najzaslužnijih za sigurno vođstvo Artetinog tima. Brazilac se izuzetno brzo kretao i fenomenalno sakrivao loptu i poteze od potpuno indisponirane protivničke odbrane.

Čelsi je u drugom poluvremenu pokušao i uspeo malo da promeni sliku na terenu, ali je to bila situacija koja je očigledno odgovarala prebrzom protivniku. Saka je jednim potezom izbacio Alonsa iz igre, potom su sa distance pokušali Martineli i Džaka, a posle drugog odbitka na pravom mestu je bio upravo Saka da praktično reši pitanje pobednika.

Sve je bilo rešeno u drugom minutu nadoknade, kada je Čelsijeva odbrana potpuno zaboravila Alberta Sambija Lokongu na drugoj stativi. Sedrik je sjajno centrirao sa desnog boka, pa je Lokongi ostalo samo da glavom prosledi loptu u protivničku mrežu.



tagovi

Mikel ArtetaBukajo SakaGabrijel Martineli

Obaveštavaj me

Arsenal
Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara