Arsenal je uspeo! Mari danas stiže na mnogo skupu pozajmicu, Flamengo kupio još skuplju zamenu

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.01.20. | 10:46

Transfer ipak dogovoren

Još jedna zimska saga bliži se kraju, Arsenal je na pragu željenog pojačanja. Španski štoper Pablo Mari (26) danas stiže u London kako bi se priključio Tobdžijama. Arsenal je ipak uspeo da dovede pojačanje koje je u jednom trenutku izgledalo kao sigurno, a u drugom kao propao posao.

Brazilac dolazi iz Flamenga na šestomesečnu pozajmicu koja će Arsenal koštati čak 5.000.000 evra. To je jedna od najskupljih pozajmica u svetu fudbala poslednjih godina, ali postoji i objašnjenje.

Izabrane vesti

Otkako je počeo prelazni rok, Arsenal je bio u potrazi za štoperom, pominjala su se razna imena poput Upamekana, Boatenga, Matvijenka, ali je na kraju Mari u poslednjih sedam dana iskočio u fokus kao meta broj jedan.

Arsenal je tada ponudio nešto manje od 9.000.000 evra, na šta je Flamengo pristao. Pablo Mari je tada doputovao u London kako bi prošao lekarski pregled i dogovorio lične uslove. Nije bilo problema što se tiče plate, no ipak Arsenal je zakomplikovao stvari. Kada su čelnici brazilskog kluba stigli u Englesku, uprava kluba sa Emirejtsa je rešila da promeni dogovor i ponudi pozajmicu do juna uz pravo otkupa kada ta pozajmica istekne. To nije odgovaralo čelnicima Flamenga pa su pregovori propali. Uz obrazloženje iz Brazila da je Flamengo ozbiljan klub.

Sada je na relaciji Arsenal - Flamengo došlo do nove promene. Arsenal je spremio 5.000.000 evra za pozajmicu do juna, na šta su iz Flamenga pristali. Ogromna svota novca za samo šest meseci, ali Arsenalu se žuri. Pogotovo posle povrede Mustafija na utakmici protiv Bornmuta u okviru FA kupa. Londonski klub će imati opciju da otkupi Španca na kraju sezone za 4.000.000 evra što na kraju dovodi transfer do one prve sume koja je bila dogovorena i koja odgovara Flamengu. S tim što Arsenal ima mogućnost da odustane, ali mu se to ne isplati. Flamengu se isplati kako god se okrene. Ili će dobiti 5.000.000 evra za pozajmicu od samo šest meseci, ili će na kraju izboksovati onih 9.000.000 evra koje je tražio.

U Flamengu nisu čekali ni sekunde već je odmah stigla i zamena za štopera. Reč je o doskorašnjem fudbaleru Atletiko Paranensea, Leu Pereiri (24). Brazilac je jutros potpisao ugovor na pet godina sa šampionom Južne Amerike i Brazila. Flamengo će Pereirinom bivšem klubu na ime obeštećenja morati da uplati 7.000.000. evra. Reč je o jednom od najboljih štopera brazilskog prvenstva kojeg je Flamengo pokušavao da dovede i prošlog leta i poslao je čak tri ponude koje su odbijene.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara