Mikel Arteta (©Reuters)
Mikel Arteta (©Reuters)

Arsenal ostao na samo jednom špicu: Žezus otpao, pojačanje u januaru ni na vidiku

Vreme čitanja: 3min | pon. 08.01.24. | 09:05

Mikel Arteta doneo loše vesti navijačima...

Posle tri poraza zaredom u svim takmičenjima i samo jednog osvojenog boda u Premijer ligi tokom protekle dve nedelje, Arsenalova sezona ide ubrzanim koracima ka tome da se pretvori u novo razočaranje. Nije da navijači Arsenala nisu navikli na to u poslednjih desetak godina, ali ni sa Mikelom Artetom se stanje nije drastično poboljšalo u odnosu na neka prošla vremena...

Šamar od Liverpula na Emirejtsu i rano ispadanje u FA kupu ispratilo je i zabrinjavajuće obraćanje španskog stručnjaka. On je pred navijače i javnost izneo dve loše vesti - prva je loše zdravstveno stanje Gabrijela Žezusa, druga je da pojačanja u napadu (gotovo) sigurno neće biti.

Izabrane vesti

Krenimo redom... Stanje Gabrijela Žezusa nije dobro. Brazilac je propustio i meč sa Liverpulom, a Arteta je nagovestio da ga čeka neodređeni period oporavka. Razlog za još veću brigu je to što tokom konferencije za novinare pred meč sa Liverpulom nije bilo pomena o njegovoj povredi.

"Imao je problema, osećao je bol u kolenu. Već je uradio skener na kojem se pokazalo nešto", kratko je poručio Španac.

Gabrijel Žezus iza sebe već ima istoriju problema sa kolenom, zbog čega je već nekoliko puta odsustvovao duži vremenski period. Podsetimo, prošle sezone je bio van stroja tri meseca zbog povrede kolena tokom Mundijala. Takođe je zbog sličnih tegoba propustio i početak sezone.

To nije kraj Arsenalovim problemima. Mikel Arteta je takođe govorio i o mogućnosti da angažuje još jednog špica tokom januara i njegove prognoze nisu uopšte optimistične.

"U ovom trenutku ne deluje realno (da možemo da dovedemo špica). Moj posao je da unapred igrače koje imam na raspolaganju i napravim bolje rezultate sa onim što imam", poručio je Arteta.

Kupovina "devetke" neprestana je tema u Arsenalovom okruženju poslednjih sedmica. Pominjala se mogućnost dovođenja Dušana Vlahovića, što je iz Italije ubrzo demantovano, pa se govorilo o Ajvanu Toniju ili Dominiku Solankeu kao otencijalnim rešenjima, ali od tog posla izgleda nema ništa.

"Jedno je ono što nam treba, drugo je ono što možemo da uradimo. Jedino što možemo u ovom trenutku je da stanemo iza igrača koji su tu, da im pružimo ljubav, da radimo sa njima i budemo sigurni da oni mogu da vizualizuju drugačiju sliku od one koja je sada. Nećemo da izmislimo točak ponovo", rekao je Arteta i osvrnuo se na zahteve navijača da se angažuje novi centarfor:

"A ja molim njih da stanu uz tim. Ovo je jako dobar tim i zaslužuje podršku".

Arsenal je u poslednje dve sedmice izgubio čelnu poziciju u Premijer ligi i sada zaostaje pet bodova za prvoplasiranim Liverpulom. Što se problematike u samom špicu napada tiče, dovoljno je videti da najbolji srelac Bukajo Saka ima tek devet golova - doduše, uz 12 asistencija -, a da ga prate Martin Edegard sa sedam, koliko ima i Gabrijel Žezus, po šest imaju Edi Enketija i Leandro Trosar, te pet Kai Haverc koji je protiv Liverpula igrao lažnu "devetku".


tagovi

Mikel ArtetaArsenalGabrijel ŽezusZimski prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara