Aleksej Djumin (levo) sa Vladimirom Putinom (©Reuters)
Aleksej Djumin (levo) sa Vladimirom Putinom (©Reuters)

Arsenal u velikom problemu, bivši Putinov telohranitelj kritikovao Božovića i rukovodstvo

Vreme čitanja: 3min | sub. 14.05.22. | 10:00

Ekipa iz Tule mora da pobedi u preostale dve utakmice, počev od gostovanja Ufi (subota, 13) da bi izborila opstanak u Premijer ligi Rusije

Arsenal iz Tule, na čijoj klupi sedi Miodrag Grof Božović, nekadašnji trener Crvene zvezde, nalazi se veoma blizu ispadanja iz Premijer lige Rusije. Ukoliko ove subote od 13 časova ne savlada kao gost Ufu, ostaće i bez teoretske šanse da preživi u elitnom rangu.

Zbog svega toga su se upalile u Tuli lampice za alarm i na najvišem nivou, tolika je drama da je u posetu kluba došao guverner regije Tule i nekadašnji šef obezbeđenja predsednika Rusije Vladimira Putina, Aleksej Djumin. Čovek koji je do te bitne funkcije došao kroz vojsku, gde je zahvaljujući akcijama na Krimu došao do čina generala-pukovnika, osetio je potrebu da pred odlučujuće utakmice obiđe fudbalski klub i iznese čelnicima svoje viđenje.

Izabrane vesti

Bio je to dug, detaljan i konstruktivan razgovor, tokom kojeg smo čuli poštene kritike i određene tvrdnje. Apsolutno je logično da dođe do sastanka, s obzirom na to u kojoj smo situaciji. U isto vreme, dobili smo garancije da, bez obzira na ishod prvenstvene borbe, klub neće izgubiti podršku guvernera sledeće sezone“, rekao je predsednik Arsenala Guram Adžojev, nekadašnji fudbaler Spartaka i Dinama iz Moskve.

Božovićev tim nema nijednu pobedu u 2022. godini. Zabeležio je šest poraza i četri remija, pa je zasluženo poslednji na tabeli Premijer lige. Nije pomoglo ni angažovanje Đorđa Despotovića na zimu, uklopio se bivši napadač Zvezde i Rubina u sivilo tima čiji je član i Goran Čaušić.

Sada sav trud mora da bude usmeren na ostvarivanje maksimalnog rezultata u preostalim prvenstvenim mečevima. Moramo da uradimo sve što možemo da ostavimo tim u Premijer ligi. Zahvalni smo na sastanku u ovom teškom momentu, uvek smo spremni da tražimo pomoć od svih koji brinu za Arsenal“, dodao je Adžojev.

13.00: (1,62) Ufa (3,80) Arsenal Tula (5,80)

Tek su poslednja dva kola doneli nešto bolju igru Arsenala, prvo je nadoknađeno 0:2 protiv Nižnjeg Novgoroda i osvojen je bod, uprkos neiskorištenom penalu Despotovića, a potom je u prošlom kolu ekipa iz Tule odigrala 1:1 sa Krasnodarom.

Arsenalu nisu dovoljne dve pobede da se probije do 14. mesta, koje vodi u baraž za opstanak. Neophodno mu je i da Ural ne savlada u nedelju Rubin. Položaj je težak i Ufi, pošto ona ima samo poen više od tima iz Tule. Dakle, takođe mora da ide danas na trijumf.

U prvoj polusezoni, početkom novembra, odigrali su 0:0. To je rezultat koji bi danas odgovarao samo Uralu i Rubinu.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

RUSIJA 1 – 29. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Petak

Soči – Nižnji Novgorod 0:0

Subota

13.00: (1,62) Ufa (3,80) Arsenal Tula (5,80)

15.30: (2,30) Rostov (3,35) Himki (3,10)

15.30: (3,50) Lokomotiva Moskva (3,45) Dinamo Moskva (2,10)

18.00: (2,30) Ahmat (3,30) Krilja Sovjetov (3,15)

Nedelja

13.00: (2,30) Ural (3,20) Rubin (3,25)

15.30: (3,80) Spartak Moskva (3,60) Zenit (1,95)

18.00: (3,50) Krasnodar (3,45) CSKA Moskva (2,10)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Rusija 1Arsenal TulaMiodrag Božović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara