Arsenal ugasio sjaj Lameline rabone, Pevci su ponovo predaleko od Lige šampiona (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 14.03.21. | 19:31

Tobdžije velikim preokretom stigli do zasluženog slavlja u derbiju Severnog Londona - 2:1

Jedan van vremenski potez će se pamtiti zauvek, ali će večeras ostati zapisana pobeda drugog tima. Arsenal je u potpunosti ugasio sjaj spektakuarne rabone Erika Lamele iz 33. minuta, nadigrao je Totenhem u derbiju Severnog Londona i zasluženo stigao do velikog trijumfa - 2:1 (1:1).

Arsenalu pobeda neće mnogo značiti u prvenstvu, s obzirom da je realnije da plasman u Ligu šampiona pojure preko Lige Evrope, ali ovaj momenat bi mogao da bude presudan za sastav Mikela Artete u finišu sezone. Tobdžije su stigle do ogromnog psihološkog impulsa, nastavili su seriju pozitivnih rezultata, pa bi ovaj trenutak mogli da iskoriste da utabaju put ka najvažnijim ciljevima u završnici prvenstva.

Izabrane vesti

Totenhem nije bio u poređenom položaju na terenu samo u minutima oko postignutog gola Erika Lamele i nakon 76. minuta, kada je Argentinac zaradio crveno karton zbog udaranja laktom Gabrijela. Ipak, taj trenutak kao da je udario psihološku blokadu domaćinu. Totenhem je do kraja utakmice imao 65 odsto loptu u svom posedu i to je na kraju mogao da kruniše izjednačenjem. Pevci su najbliži izjednačenju bili u 89. minutu kada je Hari Kejn podio stativu iz slobodnog udarca, a nakon njega je pokušaj Dejvisona Sančeza na gol-liniji blokorao vrlo istaknuti Gabrijel.

Igrači Totenhema, a pre svih desni bek Met Doerti, imali su ogromnih problema sa fantastičnim Emilom Stiv Rouom. Mladi ofanzivni vezista je radio sve šta je hteo na levom boku, imao je nekoliko odličnih šansi, ali i dobrih pokušaja da asistira svojim saigračima. Vrlo dobar je bio i njegov saigrač sa levog boka, Kiran Tirni, koji je u finišu prvog poluvremena namestio pogodak Martinu Edegardu i otvorio prostor svom timu da pojuri pobedu u drugom poluvremenu.

Mikel Arteta je pokazao zavidan karakter odlukom da iz startne postave izbaci Pjera Emerika Obamejanab zbog nediscipline, gurnuo je u vatru Aleksandra Lakazeta i ovaj mu je za to vratio odlučujućim pogotkom sa bele tačke u 64. minutu. Prethodno je veliku glupost napravio Dejvison Sančez, koji je u kaznenom prostoru svom silinom naleteo na Francuza, iako je ovaj promašio ceo fudbal prilikom pokušaja da zatrese protivničku mrežu.

Na seriju nesmotrenih poteza nadovezao se Lamela, koji je od uloge heroja stigao u red najvećih tragičara utakmice, ali je njegovo isključenje ipak trglo Totenhem, koji je bio mnogo bolji u poslednjih desetak minuta, ali nije uspeo da izbegne poraz u jednom od najvažnijih mečeva engleskog fudbala.

PREMIJER LIGA - 28. KOLO

Petak

Njukasl – Aston Vila 1:1 (0:0)

/Lasels 94 - Votkins 87/

Subota

Lids - Čelsi 0:0

Kristal Palas - Vest Bromvič 1:0 (1:0)

/Milivojević 37p/

Everton - Barnli 1:2 (1:2)

/Kalvert-Luvin 32 - Vud 13, Meknil 24/

Fulam - Mančester Siti 0:3 (0:0)

/Stouns 47, Gabrijel Žezus 56, Aguero 60p/

Nedelja

Sautempton - Brajton 1:2 (1:1)

/Adams 27- Dank 16, Trosar 56/

Lester - Šefild junajted 5:0 (1:0)

/Iheanačo 39, 69, 78, Perez 64, Ampadu 80ag/

Arsenal - Totenhem 2:1 (1:1)

/Edegard 44, Lakazet 64pen - Lamela 33/

20.15: (1,87) Mančester Junajted (3,50) Vest Hem (4,30)

Ponedeljak

21.00: (4,40) Vulverhempton (3,50) Liverpul (1,85)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Aleksandr LakazetMartin EdegorErik Lamela

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara