Foto: ©Reuters
Foto: ©Reuters

Arsenalov "loš momak" definitivno ostaje u Marselju

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.03.22. | 13:17

Mateo Genduzi od leta zvanično novi fudbaler kluba sa Velodroma

Letnji prelazni rok nije ni počeo, a Marselj već je već kaparisao prvo pojačanje. Mateo Genduzi od jula će zvanično postati novi igrač kluba sa Velodroma pošto je ispunio uslov iz klauzule o pozajmici, potvrdio je sporski direktor Olimpika Pablo Longorija.

Genduzi je trenutno nastupa za Marselj, ali kao pozajmljeni fudbaler Arsenala. Ipak, u dogovoru dva tima ubačen je uslov po kojem Genduzi mora da odigra 38. utakmica za ekipu Horhea Sampaolija kako bi ostao na jugu Francuske. Meč sa Troom bio je 38. za 22-godišnjeg vezistu u svim takmičenjima ove sezone, čime je uslov ispunjen četiri meseca pre isteka pozajmice, pa će Genduzi na leto potpisati trogodišnji ugovor sa Marseljom.

Izabrane vesti

"Bila je to dobro promišljena odluka. Obavio sam nekoliko dobrih razgovora sa predsednikom, trenerom i svojom porodicom. Zajedno smo doneli najbolju odluku. To je najbolji izbor koji sam napravio poslednjih godina. Ovde sam srećan i ispunjen. Pablo Longorija i Horhe Sampaoli su me upoznali sa projektom i ubedili me da dođem. Razgovarali smo o tome šta mogu da donesem timu, kako mogu da napredujem. Bio je ovo dobar izbor, još jednom se zahvaljujem predsedniku", rekao je Genduzi.

Mateo je u Arsenal stigao pre tri i po godine iz Lorijana za 8.000.000 evra kao veliki talenat francuskog fudbala i već u prvoj sezoni na Emiratima postao jedan od miljenika Unaja Emerija. Ipak, njegova karijera doživela je zaokret pod vođstvom Mikela Artete, konkretno na utakmici protiv Brajtona, u drugom delu sezone 2019/20.

Tada je Genduzi, po završetku meča 30. kola Premijer lige, ušao u klinč sa napadačem Galebova Nilom Mopejom uhvativši ga za vrat, čime je još jednom potvrdio reputaciju "lošeg momka" koju je imao kod španskog stručnjaka. Nakon sporne utakmice sa Brajtonom Genduzi je izbačen iz tima zbog problematičnog ponašanja sa kojim Arteta nije uspeo da se izbori. Od tada Francuz više nije odigrao nijedan meč za Arsenal.

Narednu sezonu proveo je u Herti, ali nije uspeo da ubedi čelnike berlinskog kluba da je vredan ulaganja, nakon čega je usledila nova pozajmica u Marselj početkom aktuelne sezone. A tamo – preporod. Odigrao je svaki od 38. mečeva Olimpika kod Sampaolija u svim takmičenjima, postigao četiri gola i pride upisao čak 11 asistencija.


tagovi

Mateo GenduziMarselj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara