Jurijen Timber (Reuters)
Jurijen Timber (Reuters)

Arsenalova 24 sata totalnog ludila: Završen i treći kapitalac, Ajaks kapitulirao!

Vreme čitanja: 3min | čet. 29.06.23. | 20:12

Kakav prelazni rok na Emiratima!

Dugo godina su Arsenalovi vlasnici žalili novac za pojačanja, kaskali za konkurencijom i izbacili slavni klub iz borbe za titulama. A onda su dolaskom direktora Edua i trenera Mikela Artete rešili da napokon pokažu zube, uđu u otvorenu borbu sa teškašima na Ostrvu i potroše ogromne pare za stvaranje tima koji će vratiti trofeje u Severni London.

Iza Tobdžija su možda i najluđih 24 sata u istoriji kluba kada su prelazni rokovi u pitanju pošto je klub u tom intervalu dogovorio poslove vredne skoro 250.000.000 evra! Posle Kaija Haverca i Deklana Rajsa, večeras je Arsenal napokon slomio i Ajaks u pregovorima za Jurijena Timbera. Samo još lekarski pregledi dele i treće kapitalno pojačanje od crveno-belog dresa londonskog kluba. Podsetimo da je Arsenal za pojačanja u prošloj sezoni potoršio 192.000.000 evra. Dakle, za dve sezone sezone skoro pola milijarde evra.

Izabrane vesti

Arsenal je odavno naciljao Timbera kao glavno pojačanje za poslednju liniju. Ajaksov defanzivac podjednako uspešno igra na pozicijama štopera i desnog beka, mada mu je ovo prvo glavna pozicija. Dobar je sa loptom i u pas igri, hitar, skočan, može da igra u raznim formacijama... Tobdžije su prvo pridobile igrača i sa njim dogovorile sve detalje saradnje do 2028. godine. A onda je ostao teži deo posla da ubede Ajaks. Ponuda od 35.000.000 evra je glatko odbijena u Amsterdamu uz poruku da neće pustiti holandskog reprezentativca ispod 60.000.000. Ipak, Ajaks je očigledno igrao igru i nije padao na prvu loptu. Blef se isplatio pošto se Arsenal danas vratio sa ponudom vrednom 42.000.000 evra fiksno plus 5.000.000 kroz bonuse. Ajaks je dao zeleno svetlo za transfer i Timbera sada očekuju lekarski pregledi pred paraf ugovora na pet godina.

Timber je standardan prvotimac Ajaksa postao pre tri godine. Naravno, dete je Ajaksa. Stasao je pod palicom Erika Ten Haga koji je letos želeo da ga povede sa sobom u Mančester Junajted, ali ni Ajaks ni igrač nisu tada bili raspoloženi za transfer. Pogotovo posle sugestije selektora Van Gala da bi Timber zbog minutaže trebalo da ostane u Ajaksu ako želi na Mundijal u Kataru. Tada je ostao, produžio ugovor do 2025. uz veću platu ali sada je bio pravi momenat za prodaju.

Videćemo kako će Arteta da koristi Timbera. Vrlo verovatno kao desnog štopera gde je do sada bio standardan Vilijam Saliba ali se mučio sa povredama. Možda i kao desnog beka gde je prošle sezone igrao Ben Vajt, takođe po vokaciji štoper. Alternativa mu je bio neubedljivi Tomijasu.

Sa kupovinama Haverca, Rajsa i Timbera, Arsenal je većinu posle završio. Očekuje se dolazak još jednog centralnog veziste ako klub napuste Granit Džaka i Tomas Parti. Meta je Romeo Lavija iz Sautemptona koji košta oko 45.000.000 evra ali čini se da je on bliži Liverpulu. Svakako treba očekivati još neko pojačanje u srcu veznog reda do kraja prelaznog roka. I to bi bilo to. Kičma tima za budućnost je stvorena. Ako se zna da su nove ugovore potpisali Gabrijel Magaljaes, Gabrijel Martineli, Bukajo Saka, Aron Remzdejl, a da će to uskoro uraditi i Vilijam Saliba, jasno je da je Arsenal napravio okosnicu tima za narednih nekoliko sezona.

 


tagovi

Jurijen TimberLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara