Povreda Kirana Tirnija protiv Liverpula (Rueters)
Povreda Kirana Tirnija protiv Liverpula (Rueters)

Arsenalova odbrana napunila ambulantu: Luiz operisan, strahuje se od ozbiljnije povrede Tirnija

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.04.21. | 19:07

Brazilac van terena četiri nedelje, Škotlanđanin će u narednih 48 sati proći detaljnija ispitivanja

Arsenal se suočava sa mogućnošću da takmičarsku godinu završi u donjem domu Premijer lige. Cilju da se to ne desi svakako neće pomoći činjenica da Mikel Arteta u narednom periodu neće moći da računa na dvojicu standardnih odbrambenih fudbalera. David Luiz je za vikend podvrdgnut lakšoj operaciji kolena i odsustvovaće najmanje četiri nedelje, dok će pravi nivo ozbiljnosti povrede Kirana Tirnija biti poznat u narednih 48 sati kada se sprovedu sve nepohodne detaljnije analize.

(2,80) Vulverhempton (2,95) Vest Hem (2,80)

Izabrane vesti

Najoptimističkije prognoze govore da bi Luiz mogao da odigra par mečeva u završnici Premijer lige, kao i potencijalno finale Lige Evrope, ukoliko Arsenal uspe da dogura do poslednjeg stepenika. Što se tiče levog beka, u ovom trenutku je jedino jasno da neće nastupiti protiv praške Slavije u četvrtak u prvom činu borbe za polufinale, koja će epilog dobiti nedelju dana kasnije.

Škotlanđanin se povredio za vikend u derbiju sa Liverpulom koji su Tobdžije izgubile 3:0. Peh se dogodio posle duela sa Džejmsom Milnerom, nakon čega je Tirni morao da napusti teren neposredno pre kraja prvog dela. Povredu je potvrdio i Mikel Arteta: "Osetio je nešto u kolenu i u bolovima napustio teren".

Tirni ove sezone iza sebe ima 23 premijerligaška nastupa, gol i tri asistencije, a njegova britkost po levoj strani nedostajaće Arsenalu u četvrtak protiv rivala iz češke. Londonski velikan mora ozbiljno da shvati Slaviju koja je posle Rendžersa, eliminisala i Lester u osmini finala evropske B produkcije. Artetinim pulenima je osvajanje Lige Evrope jedina realna šansa da se nađu u Ligi šampiona naredne sezone. Put do evropske elite preko Premijer lige deluje gotovo nemoguće jer Arsenal za četvrtim mestom kaska devet bodova, a ispred sebe ima Čelsi, Totenhem, Liverpul, Vest Hem, Everton i Aston Vilu.

Dok Luiz i Tirni ne budu ponovo u pogonu, u centralnom delu odbrane Gabrijelu će pomagati Rob Holding i Pablo Mari, a Sedrik Soareš, iako po vokaciji desni bek, verovatno će morati da se prilagodi suprotnoj strani terena.


tagovi

Arsenalkiran tirniDavid Luiz

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara