Mateo Genduzi (©AFP)
Mateo Genduzi (©AFP)

Arsenalu bivši igrač otvara put ka Rajsu: Genduzi na meti Vest Hema

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.05.23. | 15:21

Na taj način otvorio bi se prostor za prodaju prve zvezde Čekićara

Mateo Genduzi prvi je na listi želja Vest Hema u slučaju prodaje Deklana Rajsa, koji je posle odličnih igara u Londonu mnogima na oku, ali je većini i preskup sa obeštećenjem od možda čak i devet cifara.

Vest Hem pride još nije izborio opstanak u Premijer ligi što bi moglo da ubrza Rajsov odlazak, a prema procenama Čekićara Genduzi bi mogao da bude idealan odgovor, saznaje ugledni Atletik.

Izabrane vesti

Vezni igrač Marseja bio je blizu prelaska u Aston Vilu u januarskom prelaznom roku za cifru nešto veću od 35.000.000 evra. Na transferu je posebno insistirao Unaj Emeri koji ga je trenirao u Arsenalu. Do transfera ipak nije došlo pa se sada Čekićari ozbiljno raspituju za Genduzija ukoliko ih napusti prva zvezda tima.

Reprezentativac Francuske zabeležio je 82 utakmice za tri godine u dresu Tobdžija, pre nego što ga je Mikel Arteta precrtao i poslao u Marsej gde je rehabilitovao karijeru. Ove sezone pet golova i pet asistencija sa sredine terena, privuklo je to pažnju mnogih premijerligaških klubova.

To bi moglo da ide i u prilog njegovom bivšem timu, Arsenalu, kojem bi se tako otvorile karte da pojuri skupocenog kapitena Čekićara. Arsenal ozbiljno razmišlja da pojača vezni red, a Rajs se u planove uklapa fantastično. Jedini problem je cena, a ona iznosi čak 100.000.000 evra s tim da bi mogla da se smanji s obzirom da je Vest Hem ove sezone u grčevitoj borbi za opstanak.

Za Rajsa je interesovanje veliko, najčešće se pominje gradski rival Čelsi, ali Arsenal se nada da će pokvariti taj posao.

Genduzi je inače ispao iz startne postave Marseja, trenutno nije u planovima Igora Tudora, u poslednjih 15 utakmica odigrao je samo dva puta po svih 90. minuta. Rastanak se čini najrealnijim. Vest Hem bi ovo vrlo lako mogao da iskoristi i dovede kapitalno pojačanje za remont tima pred sledeću sezonu. 

 

 

 


tagovi

Mateo GenduziLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara