Tomas Parti (Foto: Reuters)
Tomas Parti (Foto: Reuters)

Arteta dobio pojačanje pred finiš šampionske trke: Parti se vraća posle skoro pet meseci

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.02.24. | 18:08

Blizu povratka i Gabrijel Žezus, Takehiro Tomijasu i Oleksandr Zinčenko, na dobrom putu i Jurijen Timber

Šampionska trka u Premijer ligi se ozbiljno zakuvala, a Arsenal u poslednju trećinu iste ulazi sa dva boda zaostatka za liderom Liverpulom. Ali dok je tim sa Enfilda u poslednje vreme razoren brojnim povredama, londonski je vremenom sve jači.

Uoči gostovanja Šefild Junajtedu Mikel Arteta obradivao je navijače informacijom da će se za pomenutu utakmicu u tim vratiti Tomas Parti.

Izabrane vesti

Reprezentativac Gane nije nastupao za Arsenal još od osmog oktobra i pobede nad Mančester Sitijem (1:0) posle koje je odlučio da ode na operaciju kako bi rešio dugotrajni problem sa butinom. U međuvremenu se oporavljao od pomenutog zahvata pa bi za vikend mogao da upiše prve minute posle skoro pet meseci.

"Tomas je trenirao pre poslednje utakmice, a potom je odradio još dva ili tri treninga. Trebalo bi da bude deo ekipe u ponedeljak", izjavio je Arteta na današnjoj konferenciji.

Sve i da ne zaigra, sama činjenica da će ga imati na raspolaganju u nastavku sezone od velikog je značaja za Mikela Artetu, budući da je u Partijevom odsustvu od opcija u srcu veznog reda imao Deklana Rajsa, Žoržinja i otpisanog Mohameda Elnenija.

Španski stručnjak je takođe potvrdio da su blizu povratka i Takehiro Tomijasu, Oleksandr Zinčenko i Gabrijel Žezus.

"Što se njih tiče, moguće je da se vrate, ali ćemo morati da sačekamo i vidimo. Posebno na poslednja dva treninga u subotu i nedelju. Ukoliko sve bude dobro mogli bi da budu u konkurenciji za tim u ponedeljak."

Na dobrom putu da se pridruži ostatku tima je i Jurijen Timber. Holandski defanzivac je doživeo tešku povredu ligamenta kolena u prvom kolu Premijer lige, a prve prognoze bile su da će propustiti čitavu sezonu. Ipak, bivši fudbaler Ajaksa trebalo bi na teren da se vrati sredinom marta.

"Svi fizioterapeuti i medicinsko osoblje su zaista zadovoljni njegovom stavom i njegovom posvećenošću, posebno načinom na koji su se stvari odvijale. Sada moramo pažljivo da postupamo sa njim, jer ej to poslednja faza teške povrede koja je komplikovana, ali mislim da je na pravom putu. Nedostajalo nam je njegovo liderstvo, njegova svestranost, kvalitet da igra na više različitih pozicija", zaključio je Arteta.


tagovi

Tomas PartiArsenalMikel Arteta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara