David Raja (©Reuters)
David Raja (©Reuters)

Arteta nema dilemu: Arsenal sprema 31.000.000 evra za Rajin otkup

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.11.23. | 15:34

Španski čuvar mreže ostaje na Emiratima i po isteku pozajmice

Ako je letos i bilo onih što su sumnjali da će Arsenal otkupiti Davida Raju po isteku pozajmice, posle svega viđenog u dosadašnjem delu sezone takvih je sve manje. Španski golman opravdao je očekivanja Mikela Artete i prema pisanju Fabricija Romana londonski klub doneo je odluku da ga trajno zadrži na Emiratima.

Veliki broj klubova pokazao je prošlog leta interesovanje za Raju, mnogi su čak bili spremni da ga odmah otkupe od Brentforda, ali je Španac izrazio želju da karijeru nastavi u Arsenalu, kako bi između ostalog nastavio saradnju sa Inakijem Kanjom, trenerom golmana sa kojim je prethodno sarađivao na Komjunitiju. Ipak, kako ne bi prekršile finansijski fer-plej, Tobdžije su Raju mogle da dovedu samo po formuli pozajmice sa pravom otkupa. Srećom, naišli su na razumevanje u Brentfordu, gradski rival im je izašao u susret, a dve strane našle su se na cifri od 31.000.000 evra.

Izabrane vesti

Brentfordov sportski direktor Fil Džajls je još tada, po ozvaničenju posla, naglasio da obe strane žele da transfer što pre postane trajan, čime je nagovestio epilog kojim će sve strane biti zadovoljne. Posebno Brentford, budući da će mu to biti druga najveća prodaja u istoriji kluba.

Kako dalje navodi Fabricio Romano, u Arsenalu ne samo da su doneli odluku da otkupe Rajin ugovor, već su sa španskim čuvarom mreže već dogovorili višegodišnju saradnju, koja bi trebalo da stupi na snagu od narednog leta.

Raja je iz zapadnog u severni London stigao sredinom avgusta i u ubrzo u potpunosti istisnuo Aron Ramzdejla iz startne postave. Otkako je stao među stative u petom kolu Premijer lige protiv Evertona, Španac je branio na svakoj utakmici u prvenstvu i Premijer ligi, dok je na klupi ostao samo u mečevima Liga kupa protiv Brentforda i Vest Hema.


tagovi

ArsenalDavid RajaBrentford

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara