Matijs de Liht (©Reuters)
Matijs de Liht (©Reuters)

Arteti malo i četvorica štopera: Arsenal prati De Lihtovu situaciju i sprema teren za leto

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.12.23. | 17:53

Londonski klub bi usled povreda Tojimasua i Timbera najradije doveo Holanđanina na zimu, ali...

Uložio je Mikel Arteta oko 700.000.000 evra u igrački kadar otkako je seo na klupu Arsenala, ali tim po svom ukusu još nije formirao. Na to upućuju informacije nemačkih i engleskih medija da španski stručnjak motri na Matijsa de Lihta, uprkos tome što u timu već ima četvoricu štopera!?

Sport Bild piše da je Holanđanin dugoročna meta londonskog tima i da na Emiratima motre na njegovu situaciju kako bi ga potencijalno doveli u klub sledećeg leta, dok Atletik potvrđuje pisanje nemačkog medija, ali i dodaje kako De Liht nije jedina opcija Tobdžija.

Izabrane vesti

Pored De Lihta, viceprvaku Engleske interesantni su još i Dortmundov Niko Šloterbek, odnosno goloboradi Jorel Hato, jedna od retkih svetlih tačaka Ajaksa u aktuelnoj sezoni. Međutim, kako bi i za novopečenog seniorskog reprezentativca Holandije (debitovao u novembru protiv Gibraltara) morao da zavuče ruku u džep, engleski klub bi radije taj novac potrošio na nekog iskusnijeg.

U trouglu Arsenalovih meta titulu najiskusnijeg nosi De Liht, već godinama igra na najvišem nivou, mada ove sezone igra najmanje od sve trojice. Od starta takmičarske godine počeo je samo tri utakmice u Bundesligi, te još po jednu u Ligi šampiona i Superkupu Nemačke, budući da Tomas Tuhel preferira Kima i Dajoa Upamekana na štoperskim pozicijama.

De Lihtu je cilj da se u nastavku sezone izbori za značajniju minutažu, prvenstveno zbog toga što želi da se nađe u avionu za Evropsko prvenstvo, zbog čega ne bi imao ništa protiv ni da tokom zime napusti ekipu, kao ni Arteta da ga usled povreda Jurijena Timbera i Takehira Tomijasua, na koje neće moći da računa još dugo, oberučke dočeka.

Pozajmica sa pravom ili pak obaveznim otkupom bila bi najbolja opcija za obe strane, ali teško da će na istu pristati i Bajern, kojem je De Liht jedna od tek tri opcije u srcu odbrane. Pride ima ugovor na još tri i po sezone, a kako je plaćen Juventusu blizu 70.000.000 evra, minhenski klub ga neće pustiti za mali novac.

Arsenal pak nije spreman da u januaru potroši veliku sumu, te će De Liht morati da se strpi do leta, a Tobdžije će sasvim izvesno kadrovski problem u aktuelnoj sezoni rešiti privremenim rešenjem, odnosno pozajmicom. Za to vreme Arteta će morati da se osloni na Vilijama Salibu, Gabrijela Magaljaeša i Jakuba Kiviora, koji je upisao tek 250 minuta u Premijer ligi ove sezone.


tagovi

Matijs de LihtArsenalPremijer ligaNiko ŠloterbekZimski prelazni rok 2024Transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara