Artjom Dzjuba menja Rakonjca u Lokomotivi

Vreme čitanja: 1min | sre. 08.02.23. | 18:25

Ugovor potpisan do kraja sezone

Pokušavala je Crvena zvezda prethodnog leta da dovede Artjoma Dzjubu u Beograd, kao kapitalno pojačanje za Ligu šampiona. Posle isteka ugovora sa Zenitom bivši reprezentativac Rusije je dugo vagao i na kraju izabrao tursku Adanu.

Međutim, u klubu koji trenira Vičenco Montela, nekada jedan od najboljih napadača sveta bio je puki epizodista. Odigrao je svega četiri meča, uz jedan postignuti pogodak. Ponovo je Dzjuba bio na tržištu rada i ove zime, mimo svih očekivanja, izabrao Lokomotivu iz Moskve.

Izabrane vesti

Snažni napadač potpisao je ugovor do kraja sezone sa bivšim šampionom Rusije, koji ove sezone preživljava veliku krizu. Lokosi imaju samo bod više u odnosu na ugroženi Himki. Nedavno su ostali bez crnogorskog napadača Marka Rakonjca, koji je otišao na pozajmicu u Crvenu zvezdu.

Prvi napadač Lokomotive u jesenjem delu sezone bio je Gvinejac Fransoa Kamano. Plan je da Dzjuba u prvom trenutku bude njegova alternativa.

Snažni napadač je rođen u Moskvi, karijeru je započeo u Spartaku, gde je proveo prvih devet godina kao profesionalac, uz nekoliko pozajmica u Tom i Rostov. Za Spartak je odigrao 166 mečeva i postigao 38 golova. Dzjuba je u Zenit prešao u julu 2015. godine kao slobodan igrač.

Za reprezentaciju Rusije iskusni golgeter odigrao je 55 utakmica i postigao 30 golova, izjednačivši rekord Aleksandra Keržakova. Od Zbornaje se oprostio nakon Evropskog prvenstva 2021. godine.


tagovi

Artijom Dzjuba

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara