AS: Tumbaković kaznio Jovića!

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.10.19. | 12:02

Španci pišu da napadača Reala nema u sastavu reprezentacije Srbije zbog "disciplinske mere" selektora

Šta je sa Lukom Jovićem? Zbog čega se nije našao na spisku za aktuelnu reprezentativnu akciju?

To pitanje najčešće je lebdelo u vazduhu otkako je Ljubiša Tumbaković objavio popis igrača za utakmice protiv Paragvaja i Litvanije. Selektor je javnosti tada objasnio da "niko nema zagarantovano mesto u nacionalnom timu", te da je u toku proces skautiranja velikog broja igrača, neka vrsta audicije, a sve kako bi se iskristalisala grupa fudbalera s kojima će Srbija ući u plej-of Lige nacije, preko koga naš tim traži prolaz na EURO 2020.

Izabrane vesti

Orlovi imaju nedovršena posla: Rano je da mislimo o Norveškoj

Španski As u današnjem izdanju, međutim, otkriva da Jovića nema pošto je kažnjen?!    
“Izostanak Luke Jovića iz srpskog tima za mečeve protiv Paragvaja i Litvanije u oktobru nije posledica manjka minuta u dresu Real Madrida. Navodno, u pitanju je čin kazne novog selektora Ljubiše Tumbakovića“, stoji u tekstu španskog lista dobro upućenog u zbivanja u i oko Real Madrida.

O čemu se zapravo radi...

Jović je, piše dalje As, dobio poziv za septembarske utakmice protiv Portugalije i Luksemburga, ali šansu je imao samo u poslednja tri minuta protiv Kristijana Ronalda i družine. Već na narednom susretu protiv Luksemburga nije ga bilo ni u protokolu jer je prijavio povredu i napustio nacionalni tim. Ono što je zasmetalu Tumbakoviću, navode Španci, jeste činjenica da je skupoceni napadač Kraljevskog kluba zaigrao samo četiri dana kasnije protiv Levantea. Jović je dobio šansu u poslednjih sedam minuta tog susreta...
"Tumbaković je to notirao, shvatio kao odbijanje da zaigra protiv Luksemburga i zbog toga ga izostavio sa narednog spiska", zaključak je teksta španskog lista.

Luka Jović otkako je stigao u Real nije uspeo da se upiše u listu strelaca. Marka je juče analizirala koliko je najzvučnijim napadačima madridskog kluba u 21. veku trebalo da postignu prvenac na Santijago Bernabeuu. Jovića su svrstali među one koji su najslabije startovali.

Mladi srpski as, plaćen 60.000.000 evra, poslednji put mrežu je zatresao još u maju, u polufinalu Lige Evrope...  

Foto: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara