Asano je Partizanov!

Vreme čitanja: 2min | sre. 31.07.19. | 18:50

Japanac u Beogradu od četvrtka

Prvi put u istoriji Partizan će imati Japanca u sastavu! Bilo je Kineza, Đija i Liju, bilo je mnogo Brazilaca, Portugalaca, momaka iz Afrike, iz okolnih komšijskih zemalja, ali će Takuma Asano biti prvi Samuraj koji će obući crno-beli dres. On u Beograd dolazi u četvrtak, kada će završiti potrebnu papirologiju i potpisati ugovor. I to na tri godine, pošto nije u pitanju pozajmica, kako se pominjalo prethodnih dana, već je Partizan ubedio Arsenal da mu proda igrača.

Tako će Asano potpisati na tri godine, a obeštećenje u visini od 1.000.000 evra crno-beli će platiti u tri rate u tri naredne godine.

Izabrane vesti

Konačno je postignut dogovor, Arsenal je aminovao, a Asano odavno pristao da bude fudbaler beogradskog Partizana. Time je ispunjena velika želja trenera crno-belih Sava Miloševića, koji je insistirao na dovođenju Asana.

Interesantno je da je Takuma Asano u junu 2016. godine potpisao za Arsenal, tadašnji menadžer Tobdžija Arsen Venger ga je opisao kao velikog talenta i investiciju za budućnost. Međutim, Japanac nije dobio radnu dozvolu za igranje u Premijer ligi, pa je morao da ide na pozajmice.

Najpre je Takuma bio u Štutgartu, pa prošle sezone u Hanoveru. S obzirom na to da u Arsenalu ne može da igra, engleski klub je probao da ga proda ovog leta i zbog toga je držao Partizan na čekanju. Kako ponuda s Ostrva nije bilo, a „market“ se bliži kraju, u Londonu su se na kraju saglasili da Asano ode u Partizan.

Rešili su u Humskoj 1 pitanje još jednog napadača, na pomolu je dolazak i još jednog štopera, Borisa Kopitovića, te ostaje da se angažuje još jedan zadnji vezni. A, prvi pik je Izraelac Bibras Natko.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara