Fil Foden (©AFP)
Fil Foden (©AFP)

Asistencija bez gledanja podigla Engleze na noge: Foden već viđen u startnoj postavi za Euro

Vreme čitanja: 3min | sre. 17.03.21. | 09:45

Bivši reprezentativci oduševljeni partijom mladog veziste Mančester sitija

Glavnokomandujući u igri Mančester sitija je Kevin de Brujne, ali Belgijanac sve više ima ogromnu pomoć u mladom Filu Fodenu. Levonogi momak iz Stokporta u utorak je odigrao sjajan meč protiv Borusije Menhengladbah u revanšu osmine finala Lige šampiona, a rutinskih 2:0 začinila je njegova asistencija bez gledanja Ilkaju Gundoganu.

Pokupio je loptu na svojoj polovini, projurio terenom i pred kaznenim prostorom rivala majstorski proigrao nemačkog reprezentativca.

Izabrane vesti

Taj potez, ali i generalno forma 20-godišnjeg veziste koji je ove sezone dao 11 golova i namestio devet, probudili su optimizam među bivšim reprezentativcima Engleske kada je reč o nacionalnom timu i predstojećem Evropskom prvenstvu.

"Mislim da je svojim partijama upisao sebe u startnu postavu Engleske", hvalio je Rio Ferdinand fudbalera Sitija.

Bivši as Mančester junajteda ne misli da pomenute brojke, do kojih je Foden došao u 36 odigranih utakmica u svim takmičenjima, nisu dovoljno velike.

"Ne verujem da Geret (Sautgejt, prim. aut.) sedi i razmišlja o tome kako on nije za startnu postavu jer nema bolje brojke. Fodenov uticaj na igru tima koji je trenutno u najboljoj formi u Evropi i koji će osvojiti Premijer ligu je ogroman. Uz to, iako je među najmlađima, ima veliko iskustvo pobeđivanja i osvajanja trofeja, što nema mnogo drugih igrača u ovoj reprezentaciji Engleske", istakao je Ferdinand.

SUBOTA, 18.30 (FA KUP): (8.50) EVERTON (4.70) SITI (1.38)

Momak iz Stokporta za mesto u startnoj postavi nacionalnog tima boriće se sa Džekom Grilišom iz Aston Vile, Džejmsom Medisonom iz Lestera, Džesijem Lingardom, koji se u dresu Vest Hema ponovo nameće, i trenutno verovatno najvećim konkurentom za minutažu, Mejsonom Mauntom iz Čelsija.

Biranim rečima o Fodenu je govorio i Oven Hargrivs.

"On je tehnički jako, jako dobar igrač. Posebno na malom prostoru. Njegova specijalnost je da primi loptu u okretu. Obožavam to da vidim", apostrofirao je nekadašnji vezista način na koji je Foden i započeo akciju za drugi gol Sitija protiv Borusije.

Dugogodišnji igrač Bajern Minhena, potom Junajteda i Sitija, veruje da će mlada zvezda Građana značajno napredovati pod komandom Pepa Gvardiole.

"Sjajna je stvar što Fil svakodnevno želi da napreduje. Ima talenat, ali ne zadovoljava se time, već hoće da se nadograđuje. Radna etika mu je jedan od najjačih atributa, a ima trenera koji hoće da ga gura i saigrače spremne da pomognu".

Još jedan bivši reprezentativac Engleske, Džolion Leskot, istakao je motivisanost mladog fudbalera da bude još bolji.

"Niko to ne želi više od njega! Zavisan je od fudbala, upija svaki trening pomno prateći šta treneri govore. Vreme je da prestanemo da ga smatramo potencijalom i uživamo u načinu na koji igra", poručio je nekadašnji defanzivac.

***

Mozzart je spremio veliko iznenađenje u vidu Bonusa dobrodošlice od 100% za sve novoregistrovane igrače. Informišite se o detajima OVDE.

***

Fil Foden ima sreću da igra važnu ulogu u klubu u kom je ponikao i za koji navija - i sa kojim će gotovo izvesno postati šampion Engleske - a priliku da ulepša sve što mu se trenutno dešava sigurno će dobiti narednog leta na Evropskom prvenstvu. Da li kao starter ili zamena, manje je bitno jer su mu tek 20 godina i ima vremena da postane i važan šraf u nacionalnom timu.

Dosad je za A reprezentaciju Engleske upisao dva nastupa, oba protiv Islanda u Ligi nacija i dao dva gola, oba u pobedi sa 4:0.


tagovi

Mančester SitiFil FodenRio FerdinandPep GvardiolaPremijer liga

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara